Til hovedinnhold

– Flerkjerneprossorer i mobiler er bortkastet

Nokia-sjef Stephen Elop hevder at flere kjerner dreper batteritiden på telefonen.

Nokia

I et intervju med den kinesiske avisen Yancheng Evening News sier angivelig Nokias toppsjef Stephen Elop at det ikke er en fordel å produsere mobiltelefoner med flerkjernersprosessor. Dette fordi det ifølge ham forringer batterikapasiteten så mye at det går ut over brukeropplevelsen.

– De såkalte tokjerners- eller firekjerners mobiltelefonene kaster bort bare batteriet, og er ikke alltid så nyttig for forbrukerne, blir Elop sitert på ifølge The Boy Genius Report.

Windows Phone OS, som Nokia har besluttet å satse på, støtter foreløpig ikke flerkjernerprosessorer. Elop hevdet i det samme intervjuet at deres Nokia Lumia 900 ikke står tilbake for verken iPhone 4S eller noen Android-telefoner, til tross for konkurrentene har mobiler med flerkjernersprosessorer.

Lumia, en fiasko... eller?

Analytikeren Tomi Ahonen, som tidligere har jobbet for Nokia, hevdet nylig at Nokias Lumia-serie var en fiasko - og at Stephen Elop var historiens verste sjef for et stort børsnotert selskap. Samtidig leverte Nokia sitt dårligste kvartalsresultat på 16 år.

Les mer: - Lumia-telefonene er en fiasko

Nå har imidlertid salgssjefen for USAs største mobilselskap AT&T, som også selger mobiler via egne kanaler, uttalt at Lumia 900-salget går over all forventning. Paul Roth, som han heter, sier at flere av deres butikker er utsolgt for denne mobilen - i alle fall i fargen "Cyan". Dette melder nettstedet PhoneArena.com.

Samme nettsted opplyser at Amazon.com rapporterer om like stor pågang for Nokia Lumia 900 via sine salgskanaler, noe som burde tilsi at denne modellen er en av de aller hotteste på det amerikanske markedet akkurat nå.

Nokia Lumia 900 er kun tilgjengelig i USA. I Norge har det foreløpig kommet to Lumia-modeller i butikken: Lumia 710 og Lumia 800.

Hva setter du høyest av prosessorkraft og batteritid på en mobil? Drøft i forumet under.

Les også: Samsung knuser Apple på salg av mobiler

(Kilder: The Boy Genius Report, PhoneArena.com)

annonse