Til hovedinnhold

Massivt bildearkiv fra New York digitalisert

Ta et dypdykk i arkivet  som har over 870 000 bilder.

Etter fire års arbeid har det kommunale bildearkivet i New York nå digitalisert og tilgjengeliggjort over 870.000 bilder av byens historie. Bildene er stort sett tatt av kommunale arbeidere og politi, men også fotografer som Eugene de Salignac, ansatt som fotograf for bygnings- og planetaten i nesten tretti år på starten av 1900-tallet. Bildene viser New York gjennom de siste 150 år.

Før måtte man møte opp personlig på kommnunens bildearkiv for å få se bildene på papir, men nå kan hvem som helst søke seg gjennom det gigantiske arkivet på nett. Arbeidet er på langt nær avsluttet, billedlig talt gjenstår et svært hvelv med papirutskrifter, noe som betyr at et ukjent antall historiske godbiter ennå ikke er oppdaget av verden. Bildearkivet har totalt 2,2 millioner bilder.

Les også: Se bildene til den ukjente gatefotografen Vivian Maier fra New York.

I det digitaliserte arkivet er blant annet et stort antall bilder tatt av New York Police Department, som har det største fotoarkivet i den engelskspråklige verden med bevismateriale og andre krimbilder.

Charles «Lucky» Luciano ble arrestert 18. april 1936 i New York. Dette bildet er blant 870.000 som nylig er frigitt fra New Yorks kommunale bildearkiv. Foto: AP Photo/New York City Municipal Archives, NYPD Evidence Collection

- Vi visste at vi hadde en fantastisk samling med fotografier som ingen ante at vi hadde, forteller en av de ansvarlige for prosjektet, Kenneth Cobb.

Er du interessert i å ta en titt på bildearkivet? Se den enorme bildesamlingen her. Vær forberedt på mye nedetid på grunn av stor pågang. Mens du venter kan du se et lite utvalg fra nyhetsbyrået AP.

annonse