Til hovedinnhold

Samsung nye lydplanke er noe utenom det vanlige

Skal snart vise frem en lydplanke som har støtte for den avanserte Dolby Atmos-standarden.

Samsung

CES-messen starter denne uken, og produsentene har i den forbindelse begynt å dele ut forsmaker på hva vi har i vente. Nå har Samsung avslørt at de skal vise frem en heftig, ny lydplanke på messen.

Det spesielle med den nye lydplanken er at den støtter det avanserte lydstandarden Dolby Atmos, noe som skulle betyr at den legger til rette for skikkelig tredimensjonal kinolyd i stuen – uten at man trenger å fylle opp stuen med høyttalere.

Posisjonsbasert lydgjengivelse

Dolby Atmos, som vi tidligere har omtalt grundig, er en relativt ny lydteknologi som blant annet innebærer at lyd kan lagres som koordinater i et tredimensjonalt kart.

Samsung

Dette gjør at lyden fra objekter i for eksempel filmer passer med posisjonen til objektene, som altså gir en mer dynamisk og realistisk lydopplevelse. Samsungs nye lydplanke, som byr på 5.1.4-kanals lyd, skal gi denne effekten ved at den har tre høyttalere i fronten og to høyttalere på toppen.

I tillegg kommer lydplanken med to trådløse Dolby Atmos-høyttalere som plasseres bak i rommet, samt en trådløs subwoofer. Til sammen skal oppsettet ifølge Samsung levere en fyldig, tredimensjonal lydgjengivelse, hvor man for eksempel skal kunne høre piler som flyr gjennom rommet.

Gjør takhøyttalere unødig

Oppsettet skal dermed også gjøre det unødvendig å installere takhøyttalere for et optimalt resultat. Samsung har ikke avslørt når lydplanken skal lanseres eller hva den vil koste, men det er nok ikke urimelig å anta at den ikke blir blant de billigste på markedet.

Produktet skal altså vises frem på CES-messen, som går av stabelen denne uken, og Tek.no er som vanlig til stede på arrangementet.

Les alle sakene fra CES 2016 på vår samleside »

Ser du frem til CES-messen? Her er noen av nyhetene vi venter på fra arrangementet »

annonse