Til hovedinnhold

– Dette er den beste mobiltelefonen

Stor, amerikansk forbrukerorganisasjon har avgitt sin stemme.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Consumer Reports er navnet på en stor, amerikansk forbrukerorganisasjonen som gjennom sine tester av forbrukerprodukter øver stor innflytelse på industrien. Som blant andre 9to5mac melder har organisasjonen nå kåret det de mener er den aller beste mobiltelefonen på markedet.

Kanskje ikke helt overraskende var det Samsungs nye flaggskipmodeller som stakk av med topplasseringene denne gangen. Galaxy S8+ fikk førsteplassen, tett fulgt av lillebroren Galaxy S8.

Consumer Reports skrøt blant annet av designet på mobilene, som de kaller «minimalistisk, moderne og elegant», hvor de tilnærmet rammeløse skjermene var en viktig komponent.

iPhone 7 Plus på femteplass

Samsung Galaxy S8+.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Utover dette var organisasjonen begeistret for batteritiden på Galaxy S8-telefonene, som de mener er den beste de har sett på moderne mobiltelefoner, og ikke uventet får både skjermkvaliteten og kameraene masse skryt. At mobilene er helt vanntette dro også opp.

Consumer Reports ser med andre ord ut til å være på linje med Tek.no, da de fleste av de overnevnte punktene også ble trukket frem i vår egen test av Galaxy S8+, som vi endte opp med å gi nesten full pott med 9,5 poeng av 10 mulige.

Akkurat som i vår test trakk forbrukerorganisasjonen frem den dårlige plasseringen av fingeravtrykkleseren som en av de få svakhetene. Avleseren er som kjent rett ved siden av kameralinsen på baksiden.

På Consumer Reports' tredjeplass finner vi for øvrig også en Samsung-modell, nemlig fjorårets Galaxy S7 Edge. Fjerdeplassen innehas av LG G6 , mens iPhone 7 Plus endte opp på en femteplass på forbrukerorganisasjonens liste.

Trenger du en billigere mobil? Motorolas nye billigmodell har stort batteri »

annonse