Nyhet

ZenFone 4 Pro kan ha det aller beste mobilkameraet

Asus er på krigsstien med nye toppmodeller.

Sist vi hørte om ZenFone 4 var i forbindelse med billigmodellene fra 2014, men nå har Asus avduket helt nye ZenFone 4-modeller med vesentlig mer krutt. Blant disse finner vi en generøst utstyrt toppmodell som særlig vil være interessant for fotofolket. Det nye flaggskipet heter ZenFone 4 Pro.

ZenFone 4 Pro føyer seg inn i rekken av mange andre nyere toppmodeller som skilter med Snapdragon 835-brikken under panseret, og utover dette er det altså først og fremst kameraegenskapene Asus fokuserer på i markedsføringen av mobilen.

Aller heftigst fra kveldens Asus-lansering: ZenFone 4 Pro.

Solid kameraløsning

Mobilen har en dobbel kameraløsning på baksiden og er ifølge Asus den første mobilen i verden som benytter seg av tre «high end»-bildesensorer fra Sony. Hovedkameraet på 12 megapiksler har en bred f/1.7 blenderåpning og skal være i stand til å slippe inn opptil åtte ganger mer lys enn et «typisk» mobilkamera, noe som skal gi ekstra gode bilder i mørke omgivelser.

Dette er takket være Asus såkalte SuperPixel-teknologi, som vi blant annet også finner på Asus tidligere lanserte ZenFone 3 Zoom. Hovedkameraet har også optisk bildestabilisering og laserfokus.

Del av eksklusiv «gjeng»

Men dypt inne i pressemeldingen skjuler det seg enda en godbit om kameraet. Det er nemlig Dual Pixel-teknologi på plass her, og med 12 megapiksler vet du kanskje allerede hvilke kameratelefoner denne kan sammenliknes med. Hvis ikke kan vi i fleng nevne; Samsung Galaxy S7, S8, Note 8, HTC U11 og Moto G5 Plus.

Vi snakker med andre ord om en kamerabrikke som er kjent for å levere den beste bildekvaliteten som er å oppdrive i telefoner per dags dato. Så avhenger litt av både glass og programvare, og førstnevnte ser ut til å være på stell, mens vi får hilse på programvaren når telefonen kommer til test.

Det andre kameraet på baksiden har en oppløsning på 16 megapiksler og skilter på sin side med 2x optisk zoom, og sammen med den digitale løsningen sier Asus at kameraet er i stand til 10x zoom. Frontkameraet har 8 megapiksler og ansiktsdeteksjon.

Slik ser den litt rimeligere ZenFone 4-modellen ut.

8500 kroner i Norge

Av andre spesifikasjoner har ZenFone 4 Pro en 5,5-tommers skjerm med 1920 x 1080 piksler og kurvet 2,5D-design på sidene, opptil 128 GB lagringsplass og upåklagelige 6 GB minne på det meste. Batteriet er på 3600 mAh, og mobilen har både fingeravtrykkleser og unibody-aluminiumsinnpakning.

Lyden er også prioritert, med støtte for avspilling i 24-bit/192kHz-kvalitet. ZenFone 4 Pro skal bli tilgjengelig i Norge i oktober, og den veiledende utsalgsprisen er på 8499 kroner. Det er ennå uvisst akkurat hvilken konfigurasjon denne prisen gjelder for og hvilke konfigurasjoner som blir tilgjengelige i Norge.

Slipper også rimeligere modell

Om du synes denne prisen er litt i stiveste laget slipper Asus også en «vanlig», ny ZenFone 4-modell. Denne har også 5,5-tommers skjerm og dobbel kameraløsning, men er vesentlig svakere utstyrt når det gjelder innmat.

ZenFone 4 har en Snapdragon 630-brikke, 4 GB minne og 64 GB lagringsplass på innsiden. Den doble kameraløsningen på denne mobilen består av et hovedkamera på 12 megapiksler og et sekundærkamera som skilter med en vidvinkellinse på 120 grader. Også ZenFone 4-kameraet skal være velegnet til å ta bilder i lav belysning, og skal ifølge Asus slippe inn fem ganger mer lys enn et «vanlig», tilsvarende mobilkamera.

Batteriet på denne modellen er på 3300 mAh, og i likhet med Pro-utgaven kommer også denne med aluminiumsinnpakning. ZenFone 4 blir tilgjengelig i disse dager, og den veiledende, norske prisen ligger på 4999 kroner.

Hva med en ny spillskjerm fra Asus? Denne er diger og ultrabred »

Les også
Asus' heftige selfie-mobil har to kameraer i fronten
Les også
Med Asus' nye mobil kan du se på video i ett døgn uten å lade
Les også
Asus' nye mobil har massivt batteri og hyggelig prislapp
annonse