Nyhet

Senker prisen på superruterne

Vil få fart på overgangen til den nye trådløse standarden.

Den nye trådløse nettverksstandarden IEEE 802.11ac er i anmarsj, og selv om flere tidligere har sagt at denne ikke vil bli vanlig før i 2014, mener andre at utviklingen vil gå langt raskere.

Én av dem er den store ruterprodusenten D-Link, som nå vil fjerne den prismessige barrieren som måtte stå i veien for overgangen til den nye standarden.

Vil snart erstatte 11n

Ifølge D-Link vil antallet PC-er og andre duppeditter med den nye standarden nemlig øke kraftig i de kommende månedene, og selskapet spår at dagens 802.11n-teknologi vil bli erstattet i løpet ett års tid.

I den forbindelse reduserer D-Link prisene på 802.11ac-ruterne til et nivå som tilsvarer prisene på den nåværende generasjonen rutere. I praksis betyr det at de veiledende prisene herved vil ligge på mellom 649 og 1295 kroner for selskapets produkter.

– I en verden bestående av HD-streaming, tjenester i sanntid og en rekke mobile enheter, kreves en hastighet og båndbredde som 11n-standarden har vanskeligheter for å imøtekomme, sier markedsdirektør i D-Link Nordic Magnus Erlandsson i en pressemelding.

Den nye standarden byr på rundt tre ganger så høy overføringsytelse som dagens 11n-teknologi, noe som blant annet vil gjøre det å bruke mange trådløse enheter samtidig i husholdningen til en bedre opplevelse. Flere tekniske detaljer kan du lese i 802.11ac-guiden vår.

Blant AC-ruterne på markedet har Asus nå en av de kjappeste:
AC68U slår tidligere rekorder »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
D-Link PowerLine AV 500 Wireless N Mini Starter Kit – DHP-W311AV: Sliter du med dårlig trådløst nett? Denne kan redde deg
Les også
Asus' nyeste ruter gir virkelig raskt trådløst nett
Les også
Neste Mac kan få det trådløse supernettet
Les også
Nå blir det snart lettere å bruke det nye supernettet
Les også
AVM FRITZ!Box WLAN 7390: Denne er tyskerne gale etter
Les også
D-Link DIR-865L: Superruteren fra D-Link har «ingen» antenner
Les også
Nå blir det trådløse nettet kjemperaskt
annonse