Til hovedinnhold

Senker prisen på superruterne

Vil få fart på overgangen til den nye trådløse standarden.

Rolf B. Wegner, Hardware.no

Den nye trådløse nettverksstandarden IEEE 802.11ac er i anmarsj, og selv om flere tidligere har sagt at denne ikke vil bli vanlig før i 2014, mener andre at utviklingen vil gå langt raskere.

Én av dem er den store ruterprodusenten D-Link, som nå vil fjerne den prismessige barrieren som måtte stå i veien for overgangen til den nye standarden.

Vil snart erstatte 11n

Ifølge D-Link vil antallet PC-er og andre duppeditter med den nye standarden nemlig øke kraftig i de kommende månedene, og selskapet spår at dagens 802.11n-teknologi vil bli erstattet i løpet ett års tid.

I den forbindelse reduserer D-Link prisene på 802.11ac-ruterne til et nivå som tilsvarer prisene på den nåværende generasjonen rutere. I praksis betyr det at de veiledende prisene herved vil ligge på mellom 649 og 1295 kroner for selskapets produkter.

– I en verden bestående av HD-streaming, tjenester i sanntid og en rekke mobile enheter, kreves en hastighet og båndbredde som 11n-standarden har vanskeligheter for å imøtekomme, sier markedsdirektør i D-Link Nordic Magnus Erlandsson i en pressemelding.

Den nye standarden byr på rundt tre ganger så høy overføringsytelse som dagens 11n-teknologi, noe som blant annet vil gjøre det å bruke mange trådløse enheter samtidig i husholdningen til en bedre opplevelse. Flere tekniske detaljer kan du lese i 802.11ac-guiden vår.

Blant AC-ruterne på markedet har Asus nå en av de kjappeste:
AC68U slår tidligere rekorder »

(Kilde: Pressemelding)

annonse