Tek.no

Nyhet

HTC senker forventningene

Kutter i antall modeller og reduserer vekstprognosene.

Finn Jarle Kvalheim, Mobilen.no
19 Des 2012 11:04

For HTC ble 2012 ikke den suksessen selskapet hadde håpet på. I kampen om å lede an i smartmobilmarkedet med den heftigste Android-modellen, ble HTC kraftig slått av Samsung. Selv om det er lite som skilte HTC One X fra Samsung Galaxy S III, var det Samsung som fikk størst oppmerksomhet rundt sitt produkt.

I stedet for å lansere en ny og enda råere mobiltelefon, valgte HTC å komme med en kraftigere versjon av One X, kalt One X +. Det var det knapt noen som fikk med seg.

Vil slå tilbake

HTCs neste flaggskip vil være en mobiltelefon det skal bli svært vanskelig å overgå. Ryktene om en M7-modell med ekstrem skjermoppløsning og mulighet for å filme med HDR, er troverdige.

Men HTC har åpenbart liten tro på at denne vil få vinden til å snu før et stykke ut i 2013. Tidligere trodde HTC på mellom 20 og 30 prosent vekst i første kvartal 2013, sammenliknet med 4. kvartal i 2012. Nå er prognosen halvert.

Færre modeller - tydeligere fokus

Ifølge DigiTimes skal HTC også ha valgt å legge flere planlagte modeller på hylla. Det betyr at det vil bli fokus på færre produkter. Men HTC skal også ha redusert sine bestillinger av komponenter. Det betyr at HTC forventer å selge færre mobiltelefoner, skriver Androidauthority.

Les også: Slutt på krangelen mellom HTC og Apple.

Les også
HTC slipper One-variant med plass for  dobbel SIM
Les også
HTC nesten i null
Les også
– Android vinner mobilkrigen mot Apple
Les også
– Nå har nedturen begynt for Apple
Les også
– Windows Phone vil passere BlackBerry
Les også
Derfor stoppet Google Acer-telefonen
annonse