Til hovedinnhold

Nå får du BankID hos NetCom

Kodebrikken din kan ta plass i en støvete skuff.

Telenor har hatt BankID på mobilen en stund, og Tele2, One Call, Mycall og Network Norway fikk det i sommer. Nå får du endelig det samme som NetCom-kunde. Dette innebærer at du ikke lenger trenger å drasse rundt på den irriterende kodebrikken din. I stedet gjennomfører du alle transaksjoner ved å sende bekreftelser på SMS.

– Stadig flere banker og andre nettsteder åpner for BankID på mobil, og antall kunder som etterspør tjenesten vokser. Vi er glade for at våre kunder nå får muligheten til å velge mobilen fremfor kodebrikken, sier Karl Fredrik Lund, direktør for privatmarkedet i NetCom i en pressemelding.

Også Chess får BankID "om noen uker," og da vil totalt 1 640 000 flere nordmenn få tilgang til denne tjenesten på mobilen, ifølge NetCom.

Du trenger nytt SIM-kort

I samme pressemelding opplyser NetCom at alle som vil benytte seg av BankID på mobilen må kontakte NetCom Kundeservice for å få tilsendt et nytt SIM-kort, hvorpå dette må aktiveres via Min Side.

– I dag har vi med oss mobilen overalt, mens kodebrikken til nettbanken ofte ligger igjen hjemme. Vi har en mobil livsstil og ønsker å få tilgang på nettbanken uavhengig av hvor vi er. Da er det praktisk å kunne generere en engangskode og logge seg inn i nettbanken ved hjelp av mobilen, sier Lund.

Bestilling av nytt SIM-kort for BankID kan gjøres på denne adressen, men først tirsdag morgen: www.netcom.no/bankid

Blant bankene som tilbyr BankID på mobil til sine kunder finner vi Nordea, DnB, Skandiabanken, Eika-banker og SpareBank1-banker. I tillegg vil 22 mindre banker åpne for dette snart.

Les også: Tele2 får BankID på mobil

(Kilder: pressemelding)

annonse