Til hovedinnhold

Disse kameraene kommer i april

Det er ikke alltid lett for alle å vite hva som er det siste nye til en hver tid, og prisene kan variere stort fra butikk til butikk. Vi gir derfor enda en gang oversikten over hvilke nye kameramodeller som finner veien til butikkhyllene i måneden som kommer.

Fujifilm FinePix X100

Fujifilm FinePix X100

Dette utpregede entusiastkameraet skulle egentlig komme på markedet i mars, og noen få dukket også opp, men så kom katastrofen i japan og snudde om på det hele. Produksjonen stanset, flyplassen lå under vann og en del av de kameraene som allerede var laget kom ikke ut til resten av verden, og dermed var det duket for anslag av desperasjon fra de mest - vel - desperate. Prisene på ebay steg raskt til over butikkpris, og de ivrigste var livredde for at det skulle gå vinter og vår før de fikk lagt sine klamme små hender på et eksemplar av Fujifilms nye toppmodell.

De trengte imidlertid neppe å bekymre seg. Fujifilm har nemlig offisielt gått ut i Japan og lovet at produksjonen ikke bare er i gang igjen, men er satt i høygir, og at X100 skal bli tilgjengelig i løpet av april. En snau måneds forsinelse, altså, selv om pressemeldingen fra Fujifilm nok først og fremst var myntet på det japanske markedet, som det derfor er naturlig å tro vil bli prioritert. Uansett, vil du ha deg en X100 er det forhåpentligvis ikke så lenge igjen å vente. Vi har for tiden et testeksemplar inne til test, men orker du ikke vente på vår test, kan du i mellomtiden lese vår sniktitt på kameraet, basert på en svært tidlig pre-produksjonsmodell.

Veiledende pris på X100 er ca kr 10490,-.

Fujifilm FinePix HS20

I april kommer også et annet kamera fra Fujifilm i butikkene, nemlig Fujifilm FinePix HS20. Dette er en ultrazoom med hele 30x zoom. HS20 erstatter forrige modell, HS10, som vår tester ga en "akam anbefaler" og kalte "det mest komplette super-zoomkameraet på markedet".

  • Mer informasjon om
  • Fujifilm FinePix HS20 finner du i prisguiden
  • .

Sigma DP2x

Sigma har også en entusiastkompakt som kommer i butikkene i april, og det er dette:

Sigma DP2x

Sigma DP2x har Foveon-brikke og fastoptikk. Brennvidden tilsvarer omtrent X100s, men takket være en cropfaktor på 1,69 blir tilsvarende brennvidde med fullformat 41 mm, og dermed vil X100 har litt mer vidvinkel i praksis enn DP2x, som også har optikk som er et blendertrinn mindre lyssterkt enn X100.

Veiledende pris på DP2x i Norge er ennå uviss, men det sies at amerikansk pris vil være ca $800, noe som skulle tilsi en norsk pris på rundt 7 tusen kroner.

Savner du et kamera?

Se flere aprilkameraer i saken på Akam.no.

annonse