Tek.no

Nyhet

Full krangel om din mobil

Marius Røstad
5 Des 2007 09:22

I forrige uke ble det klart at Mediebedriftenes landsforening (MBL) har sagt opp avtalen om å levere nyheter til mobilportalen til Telenor. Nå er det full krangel mellom partene. Dersom de ikke kommer til enighet før 1. mars 2008 vil du risikere å miste innhold fra hele 147 norske mediebedrifter på din telefon.

Les også:
- Aviser boikotter Telenor
- De beste mobilavisene
- Landets største wapsider

Vanskelig endring
Mye av uenigheten spores tilbake til at det er for vanskelig å endre startsiden på mobilens nettleser. MBL vil at det skal bli enklere for den alminnelige forbrukeren å endre dette.
– Vi har spilt inn til Telenor at det må være mulig å overstyre deres forhåndsprogrammering av startsiden på kundenes mobiltelefoner, men da har de bare vendt det døve øret til, sier fagsjef Geir Engen i MBL til Inside Telecom.
For et par år tilbake kjørte VG en kampanje for å få leserne sine til å sette VG som sin startside, men selv om nesten 60 000 lesere skal ha ønsket dette var det visstnok kun et fåtall som klarte å endre dette.

Gir trafikk tilbake
MBL ønsker at mobilnettet skal huske mobilbrukernes surfepreferanser uavhengig av terminalinnstillinger og telefon. Telenor hevder på sin side at dette ikke er gjennomførbart, men at de er åpne for å gå i dialog. De understreker også at de gir mye trafikk til avisene.
– Jeg synes det er viktig å understreke at vi alltid har rutet folk videre fra vår portal, og at Entry er landets største trafikkgenerator til avisenes wapsider, sier leder for mobilt innhold hos Telenor, Anne-Lise Katle, til Inside Telecom.
NetCom skal i løpet av kort tid også motta en skriftlig oppsigelse av deres avtale med MBL.

annonse

Les også