Til hovedinnhold

Asus friskmelder hovedkort

Marcus Hultin, Asus

Asus melder nå at hovedkort som tar i bruk stepping B3 av Intels Cougar Point, kjent som 6-serien, er på vei fra fabrikkene. Fabrikkene er på andre siden av jorden, og blir fraktet med båt. Dermed vil det likevel ta opp mot seks uker før kortene er fremme får vi høre fra Asus. En realistisk tid for volum ut i butikk skal være i slutten av mars.

Bakgrunnen for det hele er at Intel i januar oppdaget en feil i brikkesettet til Sandy Bridge, dette førte til at man måtte trekke produkter som benyttet brikkesettet fra markedet. Selve Sandy Bridge-prosessoren var på sin side ikke rammet, men uten passende hovedkort er den likevel ikke spesielt nyttig. Dermed måtte markedet vente på at Intel skulle få ut feilfrie brikkesett til produsentene, før man kunne nyte godt av Sandy Bridge-produktene.

I og med at det finnes produkter på markedet med det gamle brikkesettet tar Asus ingen sjanser når det gjelder merkingen av de nye produktene. Hovedkorteskene får en fet rød stripe i hjørtnet der det står "B3 Revision". Men det stopper ikke der. Hovedkortene får i tillegg et merke, det samme gjør BIOS. På toppen av det hele får verktøyet Asus SATA Verifier en mulighet til å rapportere om det brukes B3-stepping eller ikke.

Dermed ser det ut til at utfordringene rundt Sandy Bridge nærmer seg slutten for denne gang, og at vi snart kan nyte godt av kreftene som skjuler seg i denne prosessorserien.

(Kilde: Asus)

annonse