Til hovedinnhold

Samsung Wave 723 er lansert

På slutten av fjoråret lanserte Samsung sin egen mobilplattform, Bada. Tidligere i år ble den første telefonen med systemet, Wave, lansert med brask og bram på en mobilmesse i Barcelona.

Billigere Bada

Wave har blitt godt mottatt både i tester og av kunder og nå lanserer Samsung en oppfølger. En trend i tiden er stadig billigere smarte telefoner med berøringsfølsom skjerm. Samsungs Wave 723 forventes å koste rundt 2500 kroner, og legger seg dermed bittelitt over de billigste Android-telefonene på dagens marked.

Like fullt ligger den godt under prisen av den forrige Bada-telefonen, som starter på rundt 3200 kroner uten abonnement.

Mye likt, men ingen Super-AMOLED

Skjermen i Wave 723 er samme størrelse som skjermen vi finner i Wave. Super-AMOLED-skjermen i Wave er derimot byttet ut med en vanlig LCD-skjerm.

Ellers virker de to telefonene å dele mange av spesifikasjonene. Kameraet i Wave 723 er på fem megapiksler, Bluetooth 3.0 er på plass her som før og raskeste standard trådløst nett finner vi også i denne nye telefonen.

Oppdatert operativsystem

Operativsystemet har fått en oppdatering, og det er Bada 1.1 som kjøres på Wave 723. Nyheten her er ikke direkte merkbar for brukere i form av nye funksjoner. Her er hovednyheten nemlig skalering av applikasjoner.

Det betyr at applikasjoner som er laget for telefoner med annen oppløsning på skjermen vil bli skalert slik at de kan kjøre riktig også her. Problemer med applikasjoner som krever en spesifikk skjermoppløsning og dermed ikke vil kjøre er utbredte spesielt på Windows Mobile, men også på Googles operativsystem, Android.

Ellers virker det ut fra Samsungs pressemelding som om mye er likt også i operativsystemet og grensesnittet på Wave 723. Touch Wiz 3.0 har stadig tett integrasjon mot Twitter og Facebook, og applikasjonsbutikken Samsung Apps blir stadig mer nyttig etter hvert som nye applikasjoner kommer til.

- En smarttelefon for alle

Ved lanseringen av Wave var påstanden at Samsung ønsket at det skulle finnes en smarttelefon for alle. Wave 723 er et ledd i nettopp den strategien, ved å flytte Bada ned et hakk prismessig.

Wave gjorde et godt førsteinntrykk, og fortsatte å imponere da den var inne til test. Vi er likevel spente på hva slags inntrykk Wave 723 vil gjøre. Den fantastiske skjermen er nemlig et av de virkelig store poengene med å kjøpe den litt dyrere utgaven. Pressemeldingen sier heller ingenting om hva slags prosessor som sitter i Wave 723. Forrige Wave var lynrask på grunn av Samsungs Hummingbird-prosessor på 1 GHz.

Telefonen skal være i salg fra uke 40.

(Kilde: pressemelding)

annonse