Til hovedinnhold

Her er AMDs nye Radeon-skjermkort

Selskapet har sluppet en ny budsjettmodell.

AMD

AMD har nå lansert grafikkprosessoren Radeon R7 250X, og dette er etterfølgeren til det svært spennende økonomikortet Radeon HD 7770 GHz Edition.

Det store fortrinnet med skjermkort som baseres på denne grafikkprosessoren er prisen, og her har AMD lagt seg på en anbefalt utsalgspris på under 99 amerikanske dollar. Det tilsvarer rett over 600 kroner her til lands, dog uten moms. AMD henger seg ikke opp i hva skjermkortprodusentene velger å kreve for skjermkortene de produserer, slik at vi lett kan ende opp med priser både over og under det AMD anbefaler. Enn så lenge er prisene er til lands på noe over 800 kroner.

Siden kortet er såpass rimelig kan du ikke forvente all verdens av grafikkmuskler, men det er som regel overraskende hvor mye slike billigkort greier i all den tid man setter ned grafikkinnstillingene.

Mantle-støtten er på plass

AMD har satt opp kortet mot Nvidias GeForce GTX 650, og testene der viser naturlig nok at AMD-kortet er det beste valget. Med en slik i maskinen greide de blant annet å dure avgårde med Battlefield 4 og Call of Duty: Ghosts med rundt 50 bilder i sekundet.

Radeon R7 250X er basert på AMDs Graphics Core Next, eller bare GCN. Dette innebærer full støtte for Mantle. Likevel har nok dette kanskje begrenset verdi. Mantle fungerer best i situasjoner der ytelsen begrenses av prosessoren, og det vil neppe være så aktuelt med dette kortet. AMD på sin side antyder rundt åtte prosent bedre ytelse med DirectX-konkurrenten på dette kortet.

Litt tørre spesifikasjoner

Over til litt spesifikasjoner. AMD har tatt i bruk opptil 640 streamprosessorer inne i silisiumet. Disse kjøres på opptil 1000 MHz, og greier å dytte ut totalt 1,28 TFlops.

På minnesiden kan det kjøres opptil to gigabyte med GDDR5-minne, på en 128-bits bus.

Kortene vil få tilkobling for ekstra strøm, og effektforbruket på hele kortet er oppgitt til opptil 95 watt.

AMD har noen skikkelige verstingmodeller også. Her er testen av det aller råeste – R9 290X »

(Kilde: AMD)

Mer om
annonse