Nyhet

Nå kan du filme spilløktene dine automatisk

Nvidia bekrefter at opptaksfunksjonen kommer i dag.

For snart et halvt år siden lanserte Nvidia GeForce GTX 780, en lansering som ble akkompagnert av lovnader om at vi snart skulle få se en annen herlig liten nyhet ved navn ShadowPlay.

– ShadowPlay vil automatisk ta opp video av de siste 20 minuttene med spilling, mot 3 – 4 prosent lavere ytelse. Folk deler nemlig mer og mer av sin spilling, og vil dele flere av sine utrolige øyeblikk, fortalte Nvidias PR-sjef i Europa, Benjamin Berraondo, den gang.

Lekket på nettet

Muligheten til å kontrollere LED-belysningen på nyere Nvidia-skjermkort basert på referansedesign blir visstnok en annen ny funksjon.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Dette blir altså en egen funksjon i GeForce Experience som skal gjøre det langt enklere å dokumentere at du faktisk klarte det perfekte hoppet med motorsykkelen i Battlefield, ettersom alt du gjør i spill blir lagret som høyoppløselige filmklipp.

Skulle imidlertid et slikt fall i ytelsen være uakseptabelt, vil det også være mulig å slå funksjonen helt av.

I utgangspunktet var det meningen at ShadowPlay skulle slippes til forbrukere allerede i juni i år, men tross stor entusiasme for funksjonen hos Nvidia-representantene vi har snakket med har den altså latt vente på seg. Nå ser det dog ut til at ventetiden snart er over.

Nettstedet Techpowerup kan nemlig fortelle at en betaversjon av Nvidias driverversjon 331.65 har blitt lekket på nett, og at ShadowPlay er en av de største endringene denne har å by på. I tillegg skal det gå an å styre LED-belysningen på Nvidia-skjermkort med lysende, grønne bokstaver langs siden, altså GeForce GTX 690, 770, 780 og Titan.

Ikke nødvendigvis trygt

Ettersom driverpakken ikke er offisielt lansert ennå er det imidlertid slett ikke sikkert at denne er trygg å installere, siden uvedkommende kan ha sneket inn skadelig programvare i pakken.

Likevel tyder denne lekkasjen på at alle Nvidia-brukere som har forbannet mangelen på automatisk opptak etter å ha utført en eventyrlig bragd i et skytespill, eller vært vitne til en historisk hendelse i store nettbaserte spill, snart går lysere tider i møte.

Nvidia uttalte tidligere denne måneden at den offisielle driveren med ShadowPlay-støtte skulle lanseres i kveld, norsk tid – så om det stemmer denne gangen, vil ventetiden virkelig bli kort.

Oppdatert 14.53:

Nvidia har bekreftet overfor Hardware.no at GeForce Experience 1.7 kommer ut i dag, og at betafunksjonaliteten av ShadowPlay også vil være en del av denne oppdateringen.

Vi syntes for øvrig noen av erkerivalens nyheter liknet på Nvidias løsninger:
Ekstra: Derfor mener AMD at de ikke kopierer Nvidia »

(Kilde: Techpowerup, Nvidia)

Les også
Her er Nvidias nye GeForce-mobilskjermkort
Les også
Nvidia har sniklansert et nytt toppskjermkort
Les også
Har nye drivere egentlig stort å si for spillytelsen?
Les også
Nvidia GeForce GTX 780: Toppsjiktet har fått en ny konge
Les også
Nå kan spillene dine få bedre grafikkinnstillinger
annonse