Tek.no

Nyhet

Vurderer å slutte om vi ikke får ta med egen mobil på jobb

– Stadig flere gjør mobilt opprør, hevder VMware.

iStockphoto / 23352921
6 Juni 2013 15:44
annonse

En fersk undersøkelse fra VMware viser at 56 prosent av nordiske ansatte ikke tror organisasjonen de jobber i tilbyr dem de mobile enhetene og applikasjonene de trenger for å være mest mulig produktive og effektive. Samtidig tror 62 prosent at bedriften heller ikke har mobilitetsstrategier som gir de ansatte fleksibiliteten til å jobbe effektivt når de er på farten. Dette kan innebære en risiko for at bedriftene kan miste verdifulle ansatte, mener VMware.

Halvparten av de nordiske ansatte i undersøkelsen svarer nemlig at de ville vurdert å bytte jobb om de ble fortalt at de ikke kunne bruke sine egne smartmobiler, nettbrett eller PC-er på arbeidsplassen.

– Dette er et bevis på at gruppen man kan kalle mobile opprørere er økende. En ny bølge av ansatte bruker mobile enheter for å arbeide mer effektivt og innovativt, og mange bedrifter prøver å holde tritt med denne trenden. Hvis de ansatte ikke får tilbud om de mobile ressursene de krever, vil mange ta initiativet og presse frem endring på egenhånd, sier Kristine Dahl Steidel, Contry Manager i VMware i Norge i en pressemelding.

Hun mener smarte bedrifter tar konsekvensene av dette og får igang formelle mobilitetsstrategier for å utnytte initiativene fra hver enkelt ansatt, og for å bli mer konkurransedyktige.

Sikkerhetsrisiko

Det at bedrifter ikke har et bevisst forhold til "BYOD" (Bring Your Own Device) kan innebære en sikkerhetsrisiko, mener VMware.

annonse

62 prosent av nordiske IT-direktører som ble spurt i undersøkelsen svarer at de tror bedriftsinformasjon blir lagret på private enheter, mens 52 prosent mistenker at denne informasjonen kan være av sensitiv art. Når de ansatte ble spurt, var det bare 41 prosent som sa de var sikre på at informasjonen de lagret på mobiltelefonene sine ikke var av sensitiv karakter.

– Bedrifter må balansere mellom å omfavne og promotere en fleksibel arbeidskultur med det å beskytte bedriftens intellektuelle eiendeler og kundeinformasjon, sier Steidel.

Les også: Dette blir den neste mobilitetsbølgen og Bruker du samme passord overalt?

Les også
Nå skal bedriftene vekk fra fasttelefonen
Les også
Svenskene er strengest i Norden
Les også
Fanger terrorister ved hjelp av strømregninga
Les også
– Dette blir den neste mobilitetsbølgen
Les også
– En ny måte å jobbe fra smartmobilen på
Les også
Sju av ti bedrifter lar ansatte jobbe hvor som helst
annonse

Les også