Tek.no

Nyhet

Firefox skal bli kjappere

Mozilla jobber med støtte for et flertrådsystem.

19 Juli 2011 14:00

Det er tidligere blitt kjent at Mozilla-utviklerne har funnet en metode som skal kunne føre til dramatisk redusert minnebruk. Utviklerne jobber videre med å forbedre nettleseren, og denne gangen er det planer om støtte for flerkjerne-prosessorer.

Planen er at Firefox skal få støtte for flerprosesser, på lignende måte som Google Chrome har i dag. Denne utviklingsprosessen har fått arbeidstittelen Electrolysis.

en moderne prosessor i dag har både flere kjerner og flere tråder. Ved hjelp av teknikken «multithreading» kan man da utnytte flere parallelt.

Én av løsningene som vurderes er at hver fane vil kjøre hver sin prosess. Fordelen er at nettleseren blir mer stabil, i det krasj av én fane vil ikke påvirke resten av nettleseren. Ulempen er at dette vil trolig medføre økt minnebruk, dersom mange faner åpnes samtidig.

Kortere reaksjonstid

Det som i hvert fall er planen er at nettleseren generelt skal svare raskere på det brukeren ønsker å gjøre, reaksjonstiden skal bli kortere.

Et av problemene med Firefox er at den såkalte «Document Object Model» (DOM)-modellen består kun av én tråd, det vil si kun én del av programmet kan kjøres samtidig. DOM tilbyr et rammeverk for å analysere HTML, og brukes i forbindelse med visning av nettsider. Dette skal altså løses ved at hver DOM skal ha egen prosess, og på et senere tidspunkt er det planer om å innføre et flertrådsystem.

Last ned

mozilla.com kan du laste ned tre forskjellige varianter av Firefox, nemlig foreløpig siste versjon, betaversjon eller en fremtidig versjon («Aurora»).

(Kilde: The Inquirer)

Les også
Firefox 10 er klar
Les også
Slik blir nye Internet Explorer
Les også
«Ny fane» blir dynamisk
Les også
Nettlesere
Les også
Utvidelser kan dra ned Firefox
annonse

Les også