Nyhet

Nettbrett til under tusenlappen

Dansk firma tar opp kampen mot de etablerte produsentene.

Det danske firmaet Jecopix Danmark vil ha priskrig i nettbrett-markedet, og har lansert et nettbrett som koster bare 999 danske kroner – ca. 1030 norske.

Dermed er nettbrettet hakket billigere enn Amazons Kindle Fire, som koster i underkant av 1200 kroner i Amazons nettbutikk. Kindle Fire selges imidlertid foreløpig ikke til kunder i Norge, i hvert fall ikke fra Amazons egen nettbutikk.

Det er Jecopix TabOne1 med 7-tommers skjerm som koster 999 danske kroner. Vil du ha større skjerm, finnes det også en 9,7-tommer TabOne2-modell til 1699 kroner.

Lanseres i Norge

Amobil har fått bekreftet at billigbrettet kommer til Norge.

– Ja, modellene vil også bli solgt i Norge, og vi er nå i gang med å finne ut av hva som er rett distribusjonsløsning for salg i Norge, og forventer at dette faller på plass innen tre ukers tid, sier Jecopix-sjef Claus Ovesen til Amobil.

Android 4-oppgradering kommer

Tusenkroners-nettbrettet benytter en 1,2 GHz A10 ARM-basert Boxchip-prosessor, har 16 GB lagringsplass (512 MB RAM), wlan og HDMI-tilkobling. Operativsystemet er Android 2.3.4, og ifølge Jecopix skal det komme en oppdatering til Android 4 – Ice Cream Sandwich – i løpet av januar.

Vi venter nettbrettet inn i løpet av februar, og vil komme tilbake med en grundig test av det da.

Les også: Android snart større enn Windows

På denne siden kan du lese alle våre tester av nettbrett.

Les også
iPad 3 kan få ultrarealistisk spillgrafikk
Les også
Slik fungerer nettbrettene i stua: Test av nettbrett for stua
Les også
Asus Transformer Prime: Glem iPad og Galaxy Tab - dette er kongen
annonse