Tek.no

Nyhet

Motorola vant på "walkover" mot Apple

Apple møtte ikke i retten, og nå trues iPhone-salget.

7 Nov 2011 16:40

Det har vært mest snakk om feiden mellom Apple og Samsung, men det er flere aktører i mobilbransjen som bruker domstolene som våpen. Motorola har nå vunnet frem i en tysk domstol, men årsaken til det var at Apples advokater ikke møtte til høringen. Dermed vant Motorola med en avgjørelse som sier at de kan kreve salget av iPhone stoppet i Tyskland, og muligens i hele Europa, frem til tvisten mellom de to selskapene er løst.

Dette vil imidlertid neppe skje. GSM Arena har mer tro på at Motorola krever kompensasjon for bruken av deres teknologi helt siden 2003, og at de heretter vil lisensiere teknologien til Apple. Dette baserer de på en uttalelse fra Motorola:

Etter hvert som media og mobilitet begynner å smelte sammen, blir Motorola Mobilitys patenterte teknologi stadig viktigere for innovasjon innen trådløs teknologi og kommunikasjonsteknologi, som Motorola Mobility har utviklet en markedsledende åndsverskportefølje for. Vi vil fortsette med å beskytte våre eiendeler, samtidig som vi vil sikre at vår teknologi er bredt tilgjengelig for sluttbrukerne. Vi håper at vi klarer å løse denne saken, så vi kan fokusere på å lage store innovasjoner som vil tjene mobilindustrien.

- Ingen betydning

Apple, derimot, virker ikke overbevist om at avgjørelsen til den tyske domstolen vil få noen som helst betydning. Selskapet har sluppet følgende uttalelse:

Dette er et prosessuelt problem som har ingenting å gjøre med sakens realitet. Dette påvirker ikke vår evne til å selge produkter eller gjøre forretninger i Tyskland for øyeblikket.

Ifølge The Register er det sannsynlig at Apple vil bli nektet å selge iPhone fordi de ikke møtte i retten, men samtidig trenger de bare å betale kausjon for at forbudet oppheves. Med Apples pengestrøm bør riktignok dette være en smal sak.

Hvorfor Apple ikke møtte er usikkert, men det ryktes at advoktaten enten satt fast i trafikken eller at Apple vil konsolidere to pågående rettsaker mellom Motorola og henholdsvis Apple Inc. og Apple GmbH (Tyskland-avdelingen).

I denne saken var det Apple Inc. som ikke stilte opp.

(Kilder:GSM Arena, The Register)

annonse

Les også