Tek.no

Nyhet

Canon annonserer ny EOS M

Forbedrer autofokusen, men bare i Japan.

Shutterstock/pavelgr/Canon
5 Des 2013 11:38

Da vi la Canons første speilløse systemkamera, EOS M, under lupen tidligere i år, var det til blandet mottakelse. Blant annet var vår tester ikke spesielt begeistret for autofokussystemet.

Nå har Canon offentliggjort en etterfølger, Canon EOS M2.

Forbedret autofokus

Denne gangen lover Canon en kjappere, bedre autofokus når M2 har lånt bildebrikken fra Canon EOS 100D, en hybrid-CMOS II-brikke.

Ifølge Canon selv innebærer dette at autofokusen er 2,3 ganger raskere enn hos forgjengeren. Det skal være fasedetekterende autofokuspiksler på rundt 80 prosent av bildebrikken.

Innebygget WiFi har kameraet også blitt utstyrt med, maksimal opptakshastighet er økt fra 4,3 bilder i sekundet til 4,6 og det er krympet med om lag 8 prosent.

Les også: Slik gikk det da vi testet Canon EOS M

EOS M til venstre, EOS M2 til høyre.Foto: Canon

Ser an markedet

Foreløpig er EOS M2 kun planlagt for salg i Japan. Til Akam.no sier Canon Norge at det per dags dato ikke er planlagt noen Europa-lansering, men at distribusjon og etterspørsel overvåkes, så situasjonen kan endre seg.

I Japan slippes kameraet i henholdsvis sort eller hvitt, og det vil være tilgjengelig som kun hus eller i kit med en til tre objektiver: EF-M 18-55 f/3.5-5.6 IS STM, EF-M 22mm f/2 STM og EF-M 11-22 f/4.5-5.6 IS STM.

Vurderer du nytt speilløst systemkamera? Her er våre anbefalinger »

Les også
Ny oppgradering til gammelt kamera
Les også
Mer enn en oppgradering
Les også
Canon EOS M: Uferdig leketøy fra Canon
annonse

Les også