Til hovedinnhold

Strøm musikk med bare en knapp

Her er Bang & Olufsens nyeste produkt.

Fjernkontrollen kan også ligge på bordet.Foto: Bang & Olufsen
Ole Henrik Johansen

CES-messen i Las Vegas er inne i sitt fjerde døgn, og nå er det danske Bang & Olufsen som trekker nye produkter opp av hatten. Et av produktene er noe selskapet kaller BeoSound Essence. Dett er en løsning som skal gjøre det enklere å overføre musikk fra mobile enheter til stueanlegget ditt.

For mange av oss bruker nettopp mobiltelefonen som avspiller av musikken vi hører på, og ofte er det et tiltak å overføre tonene fra telefonen, nettbrettet eller PC-en over til stereoanlegget hjemme. Dette er det Bang & Olufsen nå mener de skal til livs med sitt nye produkt.

Består av to deler

Det nye BeoSound Essence-systemet består av to deler. Den ene er en fjernbetjening som du kan henge opp eller sette hvor du vil i huset. Med denne skal du enkelt kunne starte strømmingen fra enheten du ønsker å hente innholdet fra. Eksempelvis kan du henge denne kontrollen i nærheten av lysbryteren for rommet, så du enklere husker på muligheten når du kommer inn i rommet.

Den andre delen er en boks, og det er denne som inneholder mottakeren og det som trengs for å koble enheten mot anlegget i huset ditt. Denne boksen har støtte for en rekke standarder som for eksempel AirPlay, DLNA, Spotify Connect, Qplay og nettradio. Riktignok mangler den fortsatt en endelig godkjennelsen for AirPlay-standarden. Denne er laget i plast, og skal ifølge selskapet «gjemmes» bort.

Tilkoblingsboksen til BeoSound Essence.Foto: Bang & Olufsen

Egen app

For å kunne bruke enheter som bruker operativsystemene iOS eller Android, må du legge inn selskapets nye BeoMusic-app. Ved hjelp av denne appen vil du kunne opprette en overføring mellom enheten og BeoSound Essence.

Produktet vil komme i salg i løpet av våren, og BeoSound Essence forventes å få en veiledende utsalgspris på 6495 kroner. En ekstra fjernbetjening vil koste deg rundt 1200 kroner.

Har du noen gang prøvd å strømme video fra mobilen direkte på TV-en?
Les vår guide om hvordan du gjør dette (Ekstra) »

(Kilde: Pressemelding)

annonse