Tek.no

Nyhet

Dette nettbrettet tar det meste seriøst

Sharp sparer ikke på kruttet i sitt nye nettbrett.

Sharp.
19 Des 2013 10:00

Selv om vi har hørt om dette brettet, Mebius Pad, en stund allerede, er det først nå Sharp offisielt har avduket herligheten. Med dette følger selvfølgelig også en liste med spesifikasjoner. I dette tilfellet svært imponerende spesifikasjoner.

Brettet vil få en skjerm på 10,1 tommer, og en oppløsning på hele 2560 × 1600 punkter. Dette gir i underkant av 300 ppi(!). Til sammenligning har iPad Air 264 ppi, på 9,7 tommer skjerm. Skjermen er dessuten en LCD-skjerm med IGZO-teknologi. Dette er en skjermtype Sharp er alene om å bruke (fordi de har patentet), og betyr i praksis bedre batteritid, bedre berøringsfølsomhet samt muligheten til å presse langt flere piksler inn på et mindre område enn før.

Forøvrig finner vi også 4 GB RAM, 64 GB flashminne og en Intel Atom Z3770 "Bay Trail"-prosessor i fjøla. Selve brettet er 9,5 millimeter tykt, og veier 595 gram. Og det er vann- og støvtett (IPX5-, IPX-7 og IP5X-sertifisert), så du slipper å være redd for å ødelegge spesifikasjonsmonsteret med det første.

Kommer i LTE-utgave

Den største overraskelsen med dette brettet er kanskje at du får både LTE og fullverdig Windows 8.1. Nye Lumia 2520 fåes riktignok også i en LTE-utgave, men brettet kjører Windows RT, hvilket ikke er like imponerende som den fullverdige utgaven av WIndows. Uansett er dette et veldig godt Windows 8.1-brett, og bare prisen gjenstår å bli avduket i januar, når brettet lanseres.

Dette må være det eneste brettet som kan matche Mebius Pad:
Les sniktitten på Sony Xperia Tablet Z »

(Kilde: Cnet, Sharp)

Les også
Sharp slipper sylskarpt superbrett
Les også
Dette har Nokia-nettbrettet å by på
Les også
Slik velger du riktig Windows-nettbrett
Les også
For et fett nettbrett!
annonse

Les også