Til hovedinnhold

IsoHunt må betale filmbransjen 660 millioner

Torrentsiden stenges for godt. 

Michael Wick/Shutterstock

Tilbake i 2006 gikk den amerikanske filmindustriens bransjeforening, MPAA, til søksmål mot isoHunt, og etter gjentatte runder i rettslokalene har partene nå kommet til enighet. Resultatet er sviende for torrentsiden, som etter ti års virksomhet må sette kroken på døra og betale en enorm erstatning, melder Arstechnica.

Torrentsidens grunnlegger har nemlig gått med på å betale MPAA hele 110 millioner dollar, noe som tilsvarer rundt 660 millioner norske kroner.

Kan bli sittende igjen med småpenger

Den kanadiske torrenttjenesten har dermed ikke noe annet valg enn å avvikle virksomheten, og selv om MPAA har vunnet kampen mot fildelingskjempen, vil de antagelig kun bli sitte igjen med smuler av den enorme erstatningen.

Ting kan nemlig tyde på at grunnleggeren Gary Fung og isoHunt ikke på langt nær har de pengene som skal til for å betale MPAA. Ifølge Arstechnica kan selskapet i beste fall skrape sammen totalt 30 av de 660 millionene.

På forhånd ble det klart at MPAA ønsket å statuere et eksempel ovenfor tilsvarende tjenester, og var i utgangspunktet villig til å kreve isoHunt for over 4,3 milliarder norske kroner.

Aktivister vil redde filer

I kjølevannet av nyheten om at siden legges ned, har aktivister i ArchiveTeam satt alle kluter til for å ta en sikkerhetskopi av alle dataene som tilhører isoHunt. Under kodenavnet #isopray har de kort tid på seg til å få fingrene i informasjonen til torrentsiden – som skal legges i løpet av tre dager.

Det skal i alt dreie seg om rundt tre terrabyte med data som må hentes ned fra torrentsiden, og aksjonen er etter alt å dømme den største av sitt slag på nett noensinne.

Totalt skal torrentsiden inneholde 13,7 millioner lenker som peker til hele 286 millioner nedlastbare filer. Disse filene skal oppta til sammen over 17 400 TB med lagringsplass, skal vi tro TorrentFreak.

Ved litt triksing kan du se all verdens TV og film på nett:Les vår guide til hvordan du gjør det (Ekstra) »

(Kilde: Arstechnica, TorrentFreak)

annonse