Til hovedinnhold

Ukas beste spill

Sommerferien går mot slutten for de aller fleste, men det betyr ikke at det er slutt på all moroa. Her er noen spill som kan muntre deg opp etter jobb og holde deg i aktivitet gjennom hele helga.
Alle anmeldelsene er hentet fra vår samarbeidspartner Gamer.no.
Hearts of Iron III
Plattform: PC
Karakter: 9/10
Det handler mest om taktisk krigssimulasjon på kommandonivå i Hearts of Iron III. Du får kjempe både til lands, vanns og i lufta. Det nye systemet gjør det enklere å få orden på alle styrkene dine enn hos forgjengeren. Det er også lagt opp til grundigere organisering av kommandohierarkiet i forsvaret ditt.
Hearts of Iron III verken høres eller ser spesielt bra ut, men overrasker skikkelig. Strategi, planlegging og handling gir deg noen av de mest mest givende øyeblikkene i et strategispill noensinne.
Det kan være verdt å merke seg at dette nok ikke er spillet for nybegynnere. På grunn av en del endringer har det en bratt læringskurve, selv for de som har erfaring fra de tidligere spillene. Hearts of Iron III er altoppslukende og tidkrevende og mer enn et spill - Det er en mani.
Les hele anmeldelsen på Gamer.no.

The King of Fighters '98 Ultimate Match

Plattform: Xbox 360
Karakter:7/10

Nittitallsklassikeren The King of Fighters '98 er vekket til live med nye karakterer og moduser. Kampspillet byr på slag og spark i forskjellige styrker og ulike spesialmanøvre. Spillmekanikken er detaljert og spillhastigheten og den kunstige intelligensen er meget høy. Et av høydepunktene er muligheten til å spille lagkamper der du kontrollerer tre figurer. Du kan også prøve deg mot andre i rangerte kamper i Xbox Live.


Selv om spillet har en del ny funksjonalitet, gjør Ultimate Match til tider like mye for å forkludre det originale spillet som for å forbedre det. Det kan være både uoversiktlig og lite forståelig, og til tider er oversettelsene manglende eller svært dårlige.
Det er alltid en risiko når man skal tukle med tidligere glansspill, og Ultimate Match er et eksempel på at ikke alt som er nytt er til det bedre. Likevel er mekanikken god og intakt. Du kan til og med velge bort endringene hvis du likte originalversjonen bedre. Det originale spillet medfølger nemlig også i uberørt form
Les hele anmeldelsen på Gamer.no.

Wii Sports Resort

Plattform: Wii
Karakter: 7/10

Det blir flere aktiviteter og større presisjon når Wii Sports tar turen til Wuhu-øya. Det er totalt 12 aktiviteter: fekting, wakeboarding, frisbee, bueskyting, basket, bordtennis, golf, bowling, vannscooter, kanopadling, sykling og luftsport.


Luftsportbiten blir introdusert allerede i begynnelsen av spillet. Spillfiguren sitter i et fly, men blir raskt kastet ut for å gjøre ekstremsport i lufta. Motion Plus viser seg å fungere som den skal. Når du vrir og vender på fjernkontrollen, følger avataren bevegelsene dine med hundre prosent nøyaktighet. Mens fekting med sverd virkelig utmerker seg positivt, er bowling og golf helt identisk som i Wii Sports.
Wii Sports Resort er definitivt skikket til å overta tronen etter Wii Sports. Selv om det er flere nye sporter, er det likevel ikke mye nytt som ikke kunne vært gjort i forgjengeren. Motion Plus kunne vært utnyttet enda litt bedre, selv om de fleste aktivitetene vil egne seg i godt lag.

Les hele anmeldelsen på Gamer.no.

Wallace & Gromit in the Bogey Man
Plattform: PC
Karakter: 7/10
The Bogey Man er siste kapittelet i serien Wallace & Gromit's Grand Adventures. Handlingen tar til der forrige episode sluttet, og Wallace har med en feil fått nabokvinnen til å tro at han har fridd og vil gifte seg med henne. Det blir den torfaste hunden Gromits oppgave å redde ham fra det håpløse giftemålet, noe som blant annet fører til at de må begynne å spille golf.
Vanskelighetsgraden på å løse gåtene er hevet fra forrige episoder, utfordringene er såpass at man blir stående fast inni mellom. Selv om det ikke har vært noe å utsette på grafikk eller tekniske kvaliteter tidligere, kan denne episoden virke litt upolert. Det er for eksempel klare linjer i enkelte av karakterenes ansikter.


The Bogey Man en fullverdig avslutning på serien om Wallace og Gromit. Den byr på gode og ganske utfordrende gåter, masse humor og en interessant historie. Alt i alt anbefales serien på det sterkeste, selv om den ikke er blant de dypeste og mest varierte eventyrseriene.
Hele anmeldelsen finner du på Gamer.no.

Les også:

The East India Company:
Handel, diplomati og krig går hånd i hånd i dette strategispillet.
The Blackwell Convergence:
Det finnes mer mellom himmel og jord enn man skulle tro.
Gamer.no finner du også kontinuerlig oppdaterte spillnyheter.

Mer om
annonse