Til hovedinnhold

To proffmobiler og ny innholdsbutikk fra Nokia

De to nye mobiltelefonene er begge businessmodeller. E55 er en oppfølger til E71, og skal være den tynneste og miste smartmobilen med qwerty-tastatur. For å få til dette har Nokia plassert to bokstaver på hver tast, slik Sony Ericsson gjorde på sine UIQ-modeller M600 og P1.

Rimelig

Men det er ikke bare størrelsen som gjør denne telefonen spesiell. Den blir også rimelig, med en utsalgspris på 265 euro.

Den nye kommunikatoren vil trolig slippe unna kallenavnet ”kjøttbeinet”. Navnet har de tidligere kommunikatorene fått på grunn av størrelsen. Men E75 er en slank mobiltelefon der tastaturet skyves ut fra siden (som HTC Touch Pro og Sony Ericsson X1). Dermed forsvinnet kommunikatorens mest distinkte kjennemerke – vippelokket.

Begge de nye telefonene er utstyrt med programvare som virker velkjent. Blant annet har de GPS, WLAN og mulighet for å veksle mellom to menyer – en for jobb og en for fritid. Og begge vil ha Nokias nye OVI-tjenester integrert.

Kommunikatoren vil også ha tjenesten Ovi Messaging, uten tillegg i prisen

N97 i juni

Det kom med andre ord ingen ny mobiltelefon i N-serien. Det var heller ikke ventet, ettersom Nokia fremdeles ikke har fått sitt kommende flaggskip, N97, ut på markedet. I dag kunne de imidlertid fortelle at den vil være i salg fra juni i år.
Men telefonene som ble presentert i dag vil komme på markedet i god tid før dette. E75 kan allerede bestilles på nett fra shop.nokia.com/e75. Prisen uten avgifter er 375 euro.
- Med Nokia E75 lot vi oss inspirere av Nokia 9300, som var vår første mini-kommunikator, Eiere av Nokia 9300 likte mulighetene et fullt tastatur ga, men brukte den tradisjonelle knappetasten mye i tillegg. I Nokia E75 har vi behold disse vesentlige elementene, men betydelig oppgradert, og vi har bestrebet oss på å lage den så kompakt som mulig, sier Klas Ström, produktsjef i Nokia Skandinavia.

Nokia "appstore"


Ellers er lanseringen av Ovi Shop en naturlig utvikling av Ovi. Nokia har åpnet en tjeneste der utviklere kan laste opp sine programmer, som du og jeg så kan kjøpe til mobiltelefonene våre. Ovi-store vil være tilgjengelig både for S40 og S60-modeller.
Tjenesten skal ifølge Nokia skille seg fra liknende løsninger ved at den integrerer Nokis neste store mantra – sosiale lokasjonstjenester. Når telefonen vet hvem og hvor du er, så vil butikken tilpasse seg dette. Blant annet vil du kunne se hva dine venner har kjøpt.
I butikken skal du kunne kjøpe både programmer, musikk og annet innhold som Nokia kan tilby, her kan du lese en egen artikkel om Ovi Store.

Mer om
annonse