Til hovedinnhold

Uferdig X-Men-film topper piratnedlastning

Den 29. april skal filmen X-Men Origins: Wolverine, den fjerde i X-Men-serien, lanseres på norske kinoer. Men allerede tre uker før premieredagen topper filmen allerede piratstatistikken.

Lastet ned over en million ganger

En lekkasje har nemlig medført at filmen X-Men Origins: Wolverine allerede nå har kommet ut på nett. Filmen som er tilgjengelig for piratnedlastning er en uferdig film som mangler mye redigering. Blant annet er det flere tilfeller hvor du vil kunne se vaiere og grønnskjermer som er ment å byttes ut med spesialeffekter. Dette ser derimot ikke ut til å stanse pirater fra å se filmen. Ifølge Torrentfreak har filmen de siste dagene blitt lastet ned over en million ganger. Hos The Pirate Bay ligger den uferdige kopien som nummer syv blant de hundre mest populære filmene i skrivende øyeblikk.
Tall Torrentfreak har samlet inn viser at filmen er den mest populære piratfilmen rippet fra DVD. Like bak kommer The Spirit og The International.

Anmeldte filmen - fikk sparken

Filmselskapet 20th Century Fox er på sin side i gang med å finne ut hvem som har lukket filmen på nett. De mener vannmerker på filmen vil kunne vise hvem som står bak lekkasjen. De jobber samtidig også med å få fjernet torrenter fra nett, men det dukker stadig opp nye versjoner. Det ser ut til at eneste mulighet for å få fjernet denne uferdige versjonen vil være å få den ferdige versjonen på plass.

Det er ikke bare 20th Century Fox som opplever problemer med filmlekkasjen. Den amerikanske journalisten Roger Friedman var freidig nok til å skrive en anmeldelse av filmen basert på den uferdige kopien. Problemet var at Friedman jobbet for Fox News som i likhet med 20th Century Fox er eid av News Corporation. Friedman fikk kort tid etter anmeldelsen sparken og anmeldelsen ble trukket fra nett. For de som kan styre seg og heller vente til filmen kommer på kino bør Friedmans anmeldelse likevel virke positivt. Ifølge han overgår allerede denne uferdige kopien alle forventninger.

Mer om
annonse