Nyhet

HTCs nye superhelt

(London/Mobilen.no): For selve telefonen har ikke mye spesielt å by på. Det er det sedvanlige som forventes av en toppmodell i 2009. Vi snakker 3,2 tommers trykkskjerm på størrelse med den som er på iPhone.
I motsetning til sistnevnte er det imidlertid et kamera med oppløsning på 5 megapiksler og minnekortstøtte. Av mer spesielle ting er telefonen belagt med Teflon, for å hindre riper og for å gi bedre grep.
Designet på telefonen er en smule spesielt, med en knekk nederst på telefonen som gjør at den skal ligge bedre i hånden og passe ansiktets form. Den minner i så måte litt om HTC Magic, som også har denne, bare mye mindre definert. Alt i alt kan den minne litt om Magic, men med et mye mer stilisert utseende. Den i så måte langt mer identitet enn iPhone som etter et par år nå virker håpløst utdatert.


Videre finner du en 3,5 mm inngang til hodetelefoner, noe som er et gledelig tillegg fra den forrige Android-mobilen til HTC – nemlig Magic.
Android på steroider
For HTC Hero er nemlig også bygget på det lett Google-baserte Android-operativsystemet. Men det er her den nye opplevelsen kommer inn i bildet. For samtidig med mobiltelefonen Hero presenterte HTC også sitt nye overliggende brukergrensesnitt HTC Sense – et Android på steroider.
HTC Sense gir en del ekstrafunksjoner som gjør at mobilopplevelsen skal være langt mer spesialtilpasset deg som bruker. Det vil si at du enkelt kan bytte utseende og innhold på HTC Sense-mobiler etter som det passer humøret og livsstil. For HTC tror ikke på tanken om at alle vil ha det samme.
- Der visse andre selskaper mener at alle kunder trenger den samme opplevelsen mener vi at ”one size doesn’t fit all”, sier Norden-sjef for HTC, Peter Frølund til Mobilen.no, med et klart stikk til Apple.
Tre grupper
HTC har delt Sense inn i tre: Make it Mine, Stay Close og Discover the Unexpected.
Make It Mine går på at mobilen skal gi deg en følelse av at den ble laget akkurat for deg. Lag egne skrivebord der du kan legge inn værmeldingen, Twitter-feeder, kalender, musikkspiller, kontakter og annet du bruker ofte. Har du ikke helt det samme brukermønsteret om dagen som om kvelden, i uken som i helgen? Ja, da kan du lage egne profiler som igjen endrer dette innholdet. Mobilen.no har så vidt fått testet dette og det virker unektelig både fornuftig, enkelt og elegant. Vi kommer imidlertid med en mer detaljert sniktitt om kort tid.


Stay Close gjør det enklere å få relevant informasjon. I tillegg til en applikasjon for e-post, tekstmeldinger, Twitter, Facebook og Flickr-bilder blir disse også sortert under riktig person, slik at all informasjon finnes på ett sted.
Discover the Unexpected skal gi nye og mer uventede opplevelser på telefonen. Dette er vel området som er mest oppe i det blå, men her er fokus på nye løsninger som gir en bedre brukeropplevelse. Muligheten til å snu telefonen for å skru på stillemodus er et av eksemplene HTC har puttet inn i denne kategorien. Det var også deilig å se at systemet finner ut hvor du er og oppdaterer systemklokke, vær og andre relevante elementer automatisk.
HTC var også ekstremt tydelige på at fokus nå var på deg som bruker. Deg, deg, deg, gjentok de nesten til det kjedsommelige. Det er imidlertid den eneste fornuftige veien videre, og det er befriende å se at en bransje som har vært opptatt av megabyte, megapiksler og megahertz begynner å innse at det er brukeropplevelsen som er viktig.
- Vi har lenge vært kjent for å ha de mest teknisk avanserte telefonen, men nå skal de også bli enkle å bruke, sier innovasjonsdirektør i HTC, Horace Luke.
Sense i mange mobiler
HTC Hero blir den første mobilen som får HTC Sense innebygd når den kommer i norske butikkhyller i slutten av juli, til en pris litt over HTC Magic (fra 4 800 kroner). Lanseringsdatoen er nok et område som er befriende. Der vi tradisjonelt har fått vite om telefoner som kommer året etter er det nå en trend på at telefonene som lanseres bare er noen uker unna.


Selskapet hevder også at HTC Sense skal kunne bli en del av opplevelsen på selskapets Windows Mobile-mobiler fremover. For selv om fokuset på Android er stort hos HTC har de ikke glemt deres tradisjonelle samarbeidspartner, Microsoft
- Vi kommer til å fortsette å lage Windows Mobile-telefoner og ser verdien av dette systemet. Vi vil lage konkurransedyktige produkter til begge systemene, sier administrerende direktør Peter Chow til Mobilen.no.
Men først altså, Android-mobilen HTC Hero.

Vi gjør oppmerksomme på at flybilletten til London ble betalt av HTC.

Les også
HTC Hero blir lynrask
Les også
Test: HTC Hero
Les også
Sniktitt på HTC Hero
Les også
Spionbilder av HTC Hero
Les også
Se 2009-mobilene til HTC
annonse