Tek.no

Nyhet

Bli med på bytur med kamera

Premier til 100 000 kroner på nasjonal fotovandring.

Montasje: Are Thunes Samsonsen, Akam.no
30 Mar 2012 19:27

Lørdag 12. mai inviterer Japan Photo på nasjonal fotovandring i åtte norske byer, med "skråblikk på byen" som tema.

Hovedpoenget med arrangementet er å ha det gøy med fotograferings i fellesskap, men det er også et konkurranseaspekt ved det hele. Hele 100 000 kroner er hele premiebordet verdt, og både i den lokale Oslo-delen såvel som den avsluttende nasjonale konkurransen vil Akams fagredaktør delta i juryen som plukker ut de beste bildene. De beste bildene vil selvsagt også presenteres på Akam.no, i et utvalg artikler.

Les mer: Ti kjappe fototips

Nasjonal fotovandring 2012 blir arrangert i Oslo, Bergen, Trondheim, Lillehammer, Sandnes, Drammen, Stavanger og Kristiansand.

sitat"Japan Photo ønsker å styrke sitt fokus på engasjerende aktiviteter blant fotointeresserte på alle nivåer, og inviterer til sin aller første fotovandring i samarbeid med lokale foto- og kameraklubber.
– Stephan Stein, Japan Photo"

Slik skal det hele foregå:

Fotovandringen
I hver enkelt av de deltagende byene vil en erfaren fotograf legge opp en rute gjennom byen. På selve vandringen deltar også entusiastiske og kunnskapsrike medlemmer fra lokale foto- og kameraklubber, samt ansatte fra Japan Photo. Mye kunnskap og fotoglede blir samlet på ett sted!

Flere fototips? Sjekk våre fototips for grønne ferieknipsere

Konkurransen
Selve konkurransen er delt inn i tre deler, en lokal konkurranse, en nasjonal konkurranse og en facebook-konkurranse. Temaet ”Skråblikk på byen” går gjennom hele arrangementet som en rød tråd. Første runde er en lokal konkurranse, hvor de beste lokale bildene premieres. 6 bidrag fra hver deltagende by er med i kampen om de virkelig store premiene. Førstepremien er et gavekort på valgfritt fotoutstyr til en verdi av hele 20.000 kr.
Det arrangeres også en egen konkurransedel på Japan Photo sin facebook-side, hvor alle deltagerne kan sende inn sine bidrag. Her stemmer publikum på sin favoritt, og folkets-favoritt kan vente seg en hyggelig overraskelse!

Fotobok
Som et varig minne, vil bildene fra fotovandringen bli samlet i en CEWE FOTOBOK fra hver by. I tillegg produseres også en nasjonal bok med bilder fra alle deltagende byer. Et eksklusivt opplag blir trykket opp og gitt i gave til steder hvor folk naturlig møtes og oppholder seg i hver by.

Les mer: Et utvalg av våre guider og tips

Lokal presse involvert
I flere byer er også noen av stedets lokalaviser involvert, blant annet som jurymedlemmer til konkurransen. De vil også presentere lokale bidrag i sine aviser, enten på nett eller i papirutgaver. Som nevnt vil dette være Akam.no for Oslo og den nasjonale konkurransen.

Les også
Er du klar for nasjonal fotovandring?
Les også
Få Norge på beina!
Les også
Bli med på nasjonal fotovandring
annonse