Nyhet

Nå vil OLED-TV-er vare enda lengre

Nytt selvlysende materiale kan vare i over 20 år.

OLED ser ut til å bli neste generasjons skjermteknologi. Blant selskapene som satser på de fleksible og skarpere skjermene er blant andre LG og Samsung, samt Sony og Panasonic.

Det er mye forskning og utvikling på gang på denne fronten, og et av prosjektene som nylig har blitt ferdigstilt er NEMO. Med dette prosjektet har forskere nå funnet det de hevder er materialer som vil bidra til økt levetid og høyere effektivitet på framtidens OLED-paneler.

Små og oppløselige molekyler

NEMO står for «New Materials for OLEDs from solutions» og var et EU-finansiert prosjekt med et budsjett på 29 millioner euro, eller 217 millioner kroner.

Hensikten var å forske på nye emittersystemer basert på små og oppløselige molekyler med lang levetid og effektivitet.

De resulterende, selvlysende materialene har en levetid på 200 000 timer for grønnfargen og en effektivitet på 70 cd/A ved 1000 cd/m2.

Helt konkret kan de nyutviklede materialene benyttes i store OLED-paneler, noe som lover godt for både forbrukere med en svakhet for store skjermer og for reklamebyråer eller lignende.

Eurosamarbeid

NEMO ble ledet av fire selskaper og sju forskningsinstitusjoner, deriblant Fraunhofer-instituttet. Prosjektet ble koordinert av selskapet Merck, og varte fra 2009 til 2012.

Prosjektet omfattet blant annet emittermaterialer, ladede transportmaterialer og nye bindemidler for bedre innkapsling av hver OLED-bestanddel. Forskerne utførte en rekke fysiske tester på materialene og på OLED-komponentene for å få mer kunnskap for framtidig utvikling.

(Kilde: OLED-Info.com)

Les også
Samsungs nye bærbare har skikkelig høyoppløst skjerm
Les også
Dette er OLED-framtiden
Les også
– 4K vil forbli en nisje
Les også
OLED-kampen tilspisser seg
Les også
HP slipper superslank skjerm
Les også
Samsung med 55-tommers OLED
Les også
Nå er den kurvede OLED-skjermen på plass
Les også
OLED-TV med 4K er på vei
annonse