Nyhet

Denne lille minnepinnen holder en hel terabyte

Kingston har lansert en imponerende liten sak.

I forbindelse med den store teknologifesten CES i Las Vegas, har Kingston sluppet en ny og imponerende minnepinne. Den lille rakkeren heter DataTraveler HyperX Predator 3.0, og stiller med intet mindre enn verdens største kapasitet. Den kan nemlig holde på en hel terabyte med data.

Ikke bare det, med en skriveytelse på opptil 160 MB/s og en leseytelse som kan strekke seg til 240 MB/s, skal dette være det raskeste Kingston har i stallen. Minnepinnen er basert på USB 3.0, men er bakoverkompatibel med USB 2.0 – som da vil gi deg 30 MB/s begge veier.

Lite format

Tassen er syv centimeter lang, 2,6 cm bred og 2,1 cm høy, så vi snakker om en veldig kompakt enhet. Kingston sier selv at den er ideell for å lagre «hele din digitale verden», og ta den med deg på farten. Både spillere og de som jobber mye med video nevnes som mulige brukere, da dette er mennesker som gjerne må ta med seg store datamengder på tur.

På en annen side. Mister du denne lille klumpen som er mindre enn en halv fyrstikkeske mellom sofaputene, har du brått mistet en hel terabyte med på data på rekordtid.

Kabinettet er laget av metall, og skal være ekstra motstandsdyktig mot støt og andre påkjenninger. For å beskytte selve USB-kontakten kan du trekke kabinettet ut over kontakten.

Trolig en kostbar affære

Om en hel terabyte blir litt i overkant for deg, har Kingston også laget en variant med en lagringsplass på «kun» 512 GB. Ytelsen skal være den samme, noe som gjør også denne til et temmelig imponerende produkt.

Begge modellene leveres med fem års garanti, og varianten med en lagringsplass på 512 GB skal være tilgjengelig om meget kort tid. Modellen på 1 TB vil komme en gang i første kvartal. Kingston bekrefter at den veiledende prisen for 512 GB-modellen satt til 5363 kroner, men prisen for modellen på 1 TB er fortsatt ukjent.

(Kilde: Pressemelding)

Vi er på Facebook!
Les også
Vi har prøvd Samsungs nye lekkerbisken
Les også
Pebble-klokken er rett rundt hjørnet
Les også
Har lansert kjapp terabyte-harddisk til bærbare
Les også
Enormt spisebord-nettbrett fra 3M
Les også
USB blir dobbelt så raskt
Les også
Er dette verdens minste minnepinne?
Les også
Fem sikre minnepinnetips
Les også
Gjem 8 GB data i mansjettknappen
Les også
Nå må svenskene betale harddiskavgift
annonse