Til hovedinnhold

Her er Asus' mini-skjermkort

Har sluppet flere bilder av det nye kortet.

For tre uker siden kunne Asus for første gang vise frem et helt nytt og lite skjermkort. Ved å utvikle en egen kjøleløsning klarte de å kutte ned lengden på et GeForce GTX 670 betraktelig, og gjort det så kort at det passer over et mini-ITX-hovedkort.

Bildene som ble vist av kortet den gangen var ikke spesielt tydelige, men nå har Asus sluppet de endelige produktbildene. Du kan se dem alle i karusellen i bunn av denne artikkelen.

Det første av flere

GTX 670 er et skjermkort som leverer nesten like mye kraft som GeForce GTX 680. Rett ut av esken måler det normalt 24 centimeter, men Asus har kuttet dette ned til 17 centimeter.

Målet er å kunne tilby et kraftig skjermkort til de som vil ha en liten og kompakt maskin. Til Hardware.no har Asus bekreftet at dette skjermkortet er det første i en serie med «mini-modeller».

For at det i praksis skulle være mulig å gjøre skjermkortet så lite, måtte Asus lage en helt ny kjøleløsning. Den måtte være kompakt, men samtidig kraftig nok til å dra unna all den varmen skjermkortet genererer. Den nye løsningen baserer seg på et kondenseringskammer, ikke ulikt det vi kjenner fra Nvidias toppmodell-skjermkort. En egen vifte skal være spesialtilpasset for å sende luftstrømmene rett over de viktigste komponentene.

Utover kjøleren er skjermkortet akkurat det samme som en fullskala-versjon av GTX 670. Ytelsen skal være den samme, og de er gjort rom for to DVI-kontakter, én HDMI og én DisplayPort.

GeForce GTX 670 DirectCU Mini, som er det fulle navnet, vil komme til Norge en gang i mai. Prisen vil bli den samme som den normale modellene av samme skjermkort, som for tiden koster 2850 kroner.

(Kilde: Asus)

Les også
Sapphire Radeon HD 7790 Dual-X OC-version: AMDs nye skjermkort har overraskende ytelse
Les også
Slik skal Nvidias neste topp-skjermkort bli
Les også
Asus viser frem sitt første mini-skjermkort
Les også
Bytt kjøler – få iskaldt og stille skjermkort
Les også
Nvidia GeForce GTX Titan SLI: Tre GTX Titan gir grensesprengende ytelse
Mer om
annonse