Tek.no

Nyhet

Hardware.no har fått nye mobilsider

Vi har oppdatert nettsidene så de skal fungere bedre på alle skjermstørrelser.

Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
19 Des 2012 10:19

Hvis du leser denne artikkelen på en mobiltelefon eller et nettbrett, vil du antagelig se at noe er forandret.

Hardware.no er nemlig fra i dag klar med helt nye nettsider som ser bra ut på skjermer i alle størrelser. Etter hvert vil de nye nettsidene rulles ut også for de andre nettstedene i Tek.no-nettverket.

Hva er nytt?

Før fikk du servert enten knøttsmå mobilsider eller store websider, avhengig av hva slags enhet du kommer fra. Dette fungerte godt den gang da det stort sett var to typer enheter å besøke oss fra; mobil eller PC. I dag surfer leserne våre på enheter med skjermer i alle mulige størrelser og med alle mulige skjermoppløsninger.

En stadig større andel av leserne våre kommer fra mobiltelefon eller nettbrett, og det holder derfor ikke lenger å levere en halvgod løsning på disse enhetene. Vi har derfor vært nødt til å gjøre nettsidene våre enda smartere.

De nye nettsidene er basert på det som på fagspråket kalles "responsivt design". Det betyr i praksis at sidene automatisk tilpasser seg skjermer i ulike størrelser. Henter du opp sidene på en mobiltelefon med liten skjerm, får du menyer som egner seg for denne skjermstørrelsen. På nettbrett vil du se litt mer, mens du på en PC vil få hele nettsiden slik du er vant til.

Den andre store fordelen med den nye løsningen er at du vil få tilgang til alle tilleggstjenestene våre, som bruktmarkedet, anbefalinger, og andre ting. Med responsivt design vil stort sett alt du finner på websidene også være der på mobil.

Slik tester du de nye sidene

  • Åpne favorittnettleseren din på mobilen.
  • Gå til hardware.no fra nettleseren på mobilen.
  • Hvis du besøker nettsidene fra en enhet med liten skjerm, som en mobil, vil du få opp en ekstra menyknapp i øvre venstre hjørne. Trykk denne for å få frem meny for å velge seksjon – for eksempel for å gå til testarkivet.

Du kan også teste ut nettsidene på din egen PC ved å gradvis endre bredden på nettleservinduet. Da vil nettsiden først endres til å vise nettbrettversjonen, deretter mobilversjonen.

Har du synspunkter på de nye nettsidene, eller har problemer med å få dem til å fungere som de skal på din mobil eller ditt nettbrett? Da vil vi gjerne høre fra deg. Bruk kommentarfeltet under, eller send en e-post til fagredaktør Jørgen Elton Nilsen.

annonse