Nyhet

Her finner du massevis av nye iPhone-apper

Sjekk ut høstens nykommere i App Store.

Lanseringen av nye Apple iPhone 5 har gitt en ketchupeffekt i produsentens App Store. Den siste tiden har det nemlig dukket opp haugevis av nye apper i applikasjonsbutikken som du kan kose deg med på kalde høstkvelder fremover.

De iPhone-appene vi gir tre stjerner på logoen i denne artikkelen får plass på den stadig voksende listen over essensielle iPhone-apper. Apper som ikke får tildelt stjerner kan likevel være interessante, men da er de kanskje ikke generelle nok, og ei heller så unike at de utmerker seg.

Fifa 13

Mobilversjonen av fotballspillet Fifa 13 er absolutt verdt å få med seg for fotballfansen. Det er ikke i nærheten av å være like bra som konsollversjonen, men likevel finner du neppe et like bra og realistisk fotballspill til mobilen din.

Bend it like Cleverley i nye Fifa 13 (49 kroner)

Circa News

Circa er en ny og annerledes nyhetstjeneste som er spesialdesignet for mobil. Det innbærer artikler som er godt tilpasset skjermen og ikke minst kortere saker som egner seg bedre for en mobilbruker som kun er ute etter raske fakta på farten. Spennende konsept, men foreløpig mest fokus på det amerikanske nyhetsbildet.

Følg presidentvalget i USA med Circa News (gratis)

Netflix

Den amerikanske filmstreamingtjenesten Netflix er nå lansert i Norge, og gir deg tilgang til en rekke TV-serier og filmer – dog ikke like raskt etter første visning på TV som i USA. Netflix-appen til iPhone fungerer bra, selv om den kunne vært bedre på noen områder. Du har for eksempel ikke muligheten til å spille av innholdet i offline-modus.

Se alle tre sesongene av Lie To Me via Netflix (gratis app - abonnement 79/mnd.)

Les også: Test av Netflix på mobilen

Devil's Attorney

I dette morsomme turbaserte spillet skal du som advokaten Max McMann befri småkriminelle slasker i rettsalen, og så bruke pengene du tjener i honorar på ting til leiligheten din og nye dingser. Settingen er satt til 1980-tallet.

Bli en djevelsk god 80-tallsadvokat i Devil's Attorney (21 kroner)

Mirrorgram

Fotoapper finnes det mange av. Med Mirrorgram kan du gi bildene dine en "speil-effekt", samt legge til fotofiltre. Appen støtter deling på Instagram og Facebook.

Ta speilbilder med Mirrorgram (gratis)

Chefs Feed

Med denne appen kan du se hvilke retter mesterkokkene i USA og i London (foreløpig) serverer sine gjester. Finn restaurantene på kart, og få varsel når nye retter dukker opp.

Tørk sikkel fra mobilskjermen etter at du har brukt Chefs Feed (gratis)

Rayman Jungle Run

Liker du såkalte plattform-spill vil trolig Rayman Jungle Run falle i smak. Dette er et nytt spill i Rayman-serien, kjent fra PC, PlayStation og Wii, bare tilpasset mobilen. Grafikken er veldig bra.

Slå deg forbi alle hindre i Rayman Junge Run (21 kroner)

WordFrame

Denne appen lar deg lage flotte fotomontasjer ut av bildene dine, med et skriftlig budskap trykket inn i selve fotografiet. Funker bra til å lage dine egne "motivasjonsplakater" som du kan bruke som bakgrunn på mobilen.

Gjør noe mer ut av favorittbildet ditt med WordFrame (7 kroner)

Hobbit Movies

Tolkien-fansen gleder seg som små hobbiter til Peter Jacksons neste eventyr: Filmatiseringen av Hobbiten, i tre deler. Filmselskapet Warner Bros. har laget en app som gir deg filmtrailere, interaktivt kart over "Middle Earth" og mye annet innhold for fansen.

Se bilder fra innspillingen via Hobbit Movies (gratis)

Viamo

MTG og P4 har gitt ut appen Viamo, som er ment å engasjere TV-tittere og radio-lyttere ved å gi dem ekstra informasjon om skuespillere, musikken som spilles, brukervurderinger eller hva som sendes senere på dagen. Spennende konsept.

Søk opp det du lurer på når du ser på TV med Viamo (gratis)

Kaizervirus

Kaizers Orchestra prøver å ta kontroll på kontinentet med appen Kaizervirus, hvor fansen skal smitte hverandre med nye låter, tekster, musikkvideoer og annet. Kanskje er det smarteste PR-opplegget vi noensinne har sett fra et norsk rockeband.

Bli kjent med Violeta III før plata lanseres via Kaizervirus (gratis)

Les også: iPhone-appene fra sensommeren (juli/august)

Øvrige: Bad Piggies (spill), Photo Mage (fotoredigering), Royal Revolt! (spill), Træn med Forsvaret (dansk treningsapp), Street Fighter X Tekken Mobile (spill), Flava (dagbok/notatbok), Wombi Toys (barnespill), Cue (produktivitet), Starmatic (foto), Fantasy Premier League 2012/2013 (fantasy fotballspill), Lili (spill), Fun Run (spill).

Hele listen (oppdatert):
Her er de essensielle iPhone-appene

Lik Amobil.no på Facebook!

Les også
Se de nye iPhone-appene
Les også
Norske folkeeventyr i ny drakt til iPad
Les også
Netflix på mobilen: Med TV-en i lomma
Les også
iPhone-appene fra sensommeren
Les også
Dette er de essensielle iPhone-appene
annonse