Nyhet

Har lansert kjapp terabyte-harddisk til bærbare

Får du endelig nok plass på farten?

Selskapet HGST brukte å hete Hitachi Global Storage Technologies, frem til Western Digital kjøpte hele sjappa. Ingeniørene bak Travelstar-serien har ikke slappet av, og nå har de lansert en 7200 RPM terabyte-harddisk til bærbare datamaskiner.

Dette skal være den første 2,5-tommers interne harddisken med slike spesifikasjoner. Denne bragden oppnår den blant annet ved hjelp av teknologi som kalles Advenced Format, som forstørrer fysiske sektorer fra 512 til 4096 bytes.

En del bærbare maskiner, spesielt ultratynne, vil ikke kunne dra nytte av denne nylanseringen. Selv om den støtter SATA 3.0-grensesnittet er nemlig tykkelsen oppgitt til 9,5 millimeter, som kan bli i tykkeste laget for enkelte.

Liten og rask

Hastigheten skal også bli ganske så høy, ifølge en pressemelding. I tillegg til 7200 omdreininger i sekundet har harddisken 32 MB hurtigminne, som ifølge produsenten skal gi fledre PCMark Vantage-poeng enn hva andre 2,5-tommers harddisker kan dra i land.

Høy hastighet for en harddisk kan fortsatt ikke gamle opp med farten man får fra en SSD. Denne lanseringen kan likevel sies å støtte opp om at harddisker er primært til lagring av masse data, mens ytelse ser man mot SSD-enheter for å få.

Veiledende pris er nemlig 99,99 USD fra produsenten, som vi av erfaring vet vil bety i underkant av 800 kroner her til lands. 80 øre per gigabyte er en god del mer enn hva du må ut med ved kjøp av en 3,5-tommers harddisk til stasjonære maskiner, men milevis under en helt ordinær liten SSD.

Kommer også som ekstern

I tillegg til den interne Travelstar-varianten lanseres harddisken også under navnet Touro Mobile Pro. Dette vil være en ekstern USB 3.0-løsning, som i tillegg til selve harddisken også gir deg tre ganger så mye plass i en egen nettsky-tjeneste.

Veiledende pris for den eksterne modellen er satt til rett under 110 USD, som antagelig vil bety en norsk pris i underkant av 900 kroner. Felles for de to versjonene er at HGST lover både god støtsikring og lavt strømforbruk, uten å gå i detaljer.

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Asus slipper sin første SSD
Les også
Valve avduker dedikert spill-PC
Les også
Denne lille minnepinnen holder en hel terabyte
Les også
USB blir dobbelt så raskt
annonse