Til hovedinnhold

Antiviruskongen John McAfee lanserer «klage-nettside»

Lar deg lufte frustrasjoner og sinne – og tilbyr hjelp.

Gizmodo / Hardware.no

Grunnleggeren av verdens største dedikerte antivirusselskap, John McAfee, fikk en noe uventet form for publisitet for et par år siden da han ble ettersøkt for drap og senere arrestert i det sentralamerikanske landet Guatamala.

Den eksentriske grunnleggeren ble senere deportert til USA igjen og ser ut til å ha holdt seg unna trøbbel siden den gang. Mannen har sågar forsøkt å gjenopplive IT-karrieren sin, blant annet med en ny løsning for idiotsikre nettverk, og nå melder nyhetsbyrået Reuters at McAfee har et nytt prosjekt på gang.

Lager nettside for sinte Internett-brukere

På den nylig avholdte hackerkonferansen Def Con dro han nemlig sløret av en splitter ny nettside ved navn BrownList.com, som har til hensikt å avhjelpe frustrasjon og sinne blant Internett-brukere.

Slik ser forsiden til den nye nettsiden ut.Foto: Skjermdump/BrownList.com

Nettsiden, som opererer med slagordet «It's payback time», skal fungere som et slags forum hvor folk kan legge inn klager og problemer av alle mulige sorter, for deretter å forhåpentligvis motta konstruktive forslag til løsninger fra andre brukere.

– I stedet for å bli sint og skyte på folk på motorveien, eller kjefte på ektefellen din, kan du logge deg inn på denne siden, sa McAfee til Reuters i et kortfattet intervju.

Skal lage abonnementsutgave for bedrifter

På nettsidens forside måtes brukerne av et skjema hvor man kan oppgi hvem klagen er rettet mot, hva klagen gjelder og flere detaljer rundt omstendighetene som ligger til grunn for klagen. Eksempler kan være skader man har blitt påført av andre, svindel, dårlig kundeservice, urettferdige bøter og så videre.

Andre brukere kan så legge inn forslag som vurderes og rangeres av andre. Tjenesten er i utgangspunktet gratis, men MCAfee planlegger visstnok å tjene penger på konseptet gjennom en abonnementsbasert versjon rettet mot bedrifter.

Nettsiden skal ha blitt startet opp ved hjelp av en startkapital på 450 000 dollar fra en ukjent investor, og McAfee leter visstnok nå etter flere investorer som ønsker å bidra.

Antivirusprogrammer er nyttige, men har også sin pris:
Vi sjekket om det koster mer enn det smaker å være beskyttet (Ekstra) »

annonse