Til hovedinnhold

Dette er TV-ene for deg som liker spesiell design

Men Thomsons nyeste kreasjoner har en heftig prislapp.

Rolf B. Wegner, Hardware.no

Berlin/Tek.no: Kinesiske TCL har tatt noen ganske spenstige skritt på sin vei til verdensherredømme på TV-fronten. Ett av de nyeste var å hyre inn den danske designeren Flemming Pedersen, som tidligere jobbet for ikke ukjente Bang & Olufsen. Med på IFA hadde de to av hans kreasjoner, der den ene var ganske liten og nett, mens den andre var en diger mastodont.

Vi begynner like så godt med den freskeste av de to, nemlig den 110 tommer store TV-en. Denne har et kurvet UHD-panel, noe som i og for seg ikke er så unikt i disse tider. Dette har flere andre aktører. Det som TCL har gjort er å ta grep med tanke på optimal sitteposisjon i forhold til krummingen på TV-skjermen.

– Nede i sokkelen er det en motor, som kan brukes til å snurre TV-en rundt. På den måte er du sikret rimelig optimal vinkel på på panelet uansett hvor du sitter i sofaen, forklarer nordisk salgsdirektør Johan Huss.

Monster-TV-en fengte publikum under IFA.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Sokkelen er en historie i seg selv. Sokkelen består av tre elementer, der de to ytterste er hule betongblokker og det i midten er brukt skandinavisk eik.

– Den europeiske eiken er mye bedre enn de andre på markedet, så derfor ble den valgt, forteller Huss.

Bak eikelistene befinner senterhøyttaleren seg, og i en av betongelementene finner du en dedikert basshøyttaler. I tillegg snakker om om ytterligere elementer på siden av TV-en.

Baksiden er ikke snauere, den er like stilren og lekker på den siden. Hele baksiden er kledd med fete eikelister stående vertikalt og ut fra skjermen, akkurat som en støyskjerm. Tanken bak skal være at den på denne måten egner seg ypperlig som romdeler, siden den kanskje kan være litt vanskelig å plassere grunnet størrelsen.

Pebble TV blir en del billigere enn storebror.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

For de som er ytterligere interessert i de tekniske spesifikasjonene er det her snakk om et LED-baklyst LCD-panel, med dynamisk baklys og aktiv 3D-teknologi. Lysstyrken er oppgitt til 800 nits, med en innsnsvinkel på 55 grader og en idealavstand til skjermen å tre meter.

– Det er litt tidlig å snakke om pris egentlig, men det er ikke til å legge skjul på at dette blir en veldig dyr TV for de spesielt interesserte. Mest trolig snakker vi om priser på rundt 1,5 millioner, og da er det egentlig en ganske lav kilopris, ettersom den veier 425 kilogram, sier Huss med et smil.

For de med litt mindre lommebok, men som har sansen for denne designen, så kommer det rimeligere alternativer. En slik variant ble også vist frem på IFA, og her snakker vi om en 46-tommers TV med elementer fra den digre på 110 tommer.

Pebble TV benytter et helt vanlig TV-panel, men hviler på en rundt og flat betongklump. I denne klumpen finner du et eget basselement og den har i tillegg fire dedikerte høyttalere. Ifølge TLC-gjengen kan du spille overraskende høyt med den vesle tassen.

Elementer i eik har det blitt på Pebble TV også, blant annet i form av noen ørsmå lister foran på TV-ens nederkant. Disse fremstod som pålimt, og ga ikke helt det samme kvalitetsinntrykket som storebror.

TCL og gjengen som representerer dem i her til lands har planene klare:
– Vi skal bli ledende på TV »

annonse