Tek.no

Nyhet

Er dette oppfølgerne til Samsungs Galaxy A3, A5 og A7?

Spesifikasjonene på koreanernes neste billigmobiler kan være lekket.

Samsung/Tek.no, montasje
2 Nov 2015 09:40

For knapt et år siden gjorde Samsung helomvending, og lanserte sin første metallmobil: Galaxy Alpha. Senere har stort sett alle modeller fra selskapet fulgt samme oppskrift, til og med de billige mellomklassemobilene Galaxy A3, Galaxy A5 og Galaxy A7.

For rundt en uke siden kunne PhoneArena melde om at oppfølgerne til A3 og A7 kunne være lekket, og nå melder samme kilde om at også spesifikasjonene til A5 er lekket.

Større og bedre skjermer – men bare på to modeller

Spesifikasjonskartene ble første omtalt av den ungarske siden Napidroid, og stammer fra ytelsestesten GFXBench. Ser vi på tabellene, kan vi enkelt se hva som blir hovedforskjellene på de eksisterende modellene og de nye.

Alle tre får etter sigende raskere prosessorer, med en firekjerners Exynos-prosessor i A3s oppfølger, en åttekjerners Exynos-prosessor i A5-oppfølgeren og en åttekjerners Snapdragon 610-prosessor i den største modellen. I forrige generasjon var dette omvendt, med firekjerners Snapdragon 410-prosessorer i A3 og A5, og en åttekjerners Exynos-prosessor i A7.

Galaxy A7 er den eneste som beholder skjermen sin i neste generasjon, ifølge ryktene. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Ellers ser det ut til at de to minste mobilene får større skjermer og høyere oppløsning, mens A7-oppfølgeren beholder forgjengerens 5,5 tommers Full HD-skjerm. For A3 blir det derimot en oppgradering fra 4,5 tommer og 540 x 960 piksler, til 4,7 tommer og 1 280 x 720 piksler. A5 hopper på sin side opp fra 5 tommer og 1 280 x 720 piksler, til 5,2 tommer og Full HD-oppløsning.

En annen ting å merke seg, er at alle modellene nå vil få samme hovedkamera – på 12 megapiksler. I dagens A-generasjon har A3 et hovedkamera på 8 megapiksler, mens A5 og A7 har 13 megapiksler å rutte med. Uansett, sjekk ut spesifikasjonskartene nederst i karusellen for alle detaljene. Vil du sammenligne med dagens modeller, kan du stikke innom testene våre:

Noen mobiler har mer spesielle trekk enn andre:
Denne mobilen skal visstnok ha verdens første uknuselige skjerm »

(Kilde: PhoneArena 1, PhoneArena 2)

Les også
Samsung har avduket Galaxy A9
Les også
Slik ser Samsungs nye Galaxy-telefoner ut
annonse

Les også