Dette kan være selvbyggerens drøm

Nytt Kickstarter-prosjekt lar deg «abonnere» på elektroniske deler.

Folk som liker å bygge elektroniske dupeditter selv begynner å få mange verktøy til disposisjon, inkludert den mye omtalte Raspberry Pi-maskinen. Nå har det dukket opp et nytt Kickstarter-konsept som retter seg mot de mest entusiastiske selvbyggerne.

Det nye konseptet heter «Thimble» og er i korte trekk en slags «abonnementstjeneste» der kunden får pakker med elektroniske deler levert på døren hver måned, som kan brukes til å bygge alskens dupeditter.

Skal lære deg elektronikk

Hver pakke kommer som et komplett «prosjekt» som inneholder alt du trenger for å bygge det aktuelle produktet. I tillegg til de nødvendige komponentene leveres pakkene også med en egen læringsapplikasjon som gir deg steg-for-steg-instruksjoner.

Pakkene leveres på døren og inneholder alt du trenger for byggingen.

Denne appen vil både vise deg hvordan du setter sammen dupeditten, hvordan den virker og ikke minst også hvordan du programmerer den til å utføre ulike handlinger.

Formålet med konseptet er først og fremst at det skal fungere som et læringsverktøy, samt senke terskelen for folk som er interessert i å bygge sine egne elektroniske dingser, men som ikke nødvendigvis har mye erfaring eller tid til å selv finne de riktige komponentene.

Wi-Fi-robot først ut

Det første byggesettet som produsenten planlegger å sende ut er en kjørende robot som kan styres med mobilen, PC-en eller nettbrettet via Wi-Fi. I denne pakken følger det blant annet med en mikrokontroller fra Arduino, Wi-Fi-modul, et kretskort, et par elektriske motorer, hjul, skruer og kabler.

Prosjektet ble en knallsuksess på Kickstarter, hvor det allerede har blitt bortlovet 114 000 dollar av et mål på bare 25 000 dollar, og det med hele 46 dager igjen. For å sikre deg et eksemplar av Wi-Fi-roboten må du love bort minst 50 dollar, og et tre måneders abonnement kostet 190 dollar, men dette tilbudet er nå gått tomt.

Planen er å starte salget av tjenesten sin i april neste år, og produsenten sender til hele verden. Mer informasjon finner du hos Kickstarter, og se også introduksjonsvideo under.

Her er et annet Kickstarter-prosjekt for selvbyggerne: Denne mini-PC-en går i strupen på Raspberry Pi »

(Via Engadget)

Les også
Dette er en robotprojektor
Les også
Denne billige mini-PC-en går rett i strupen på Raspberry Pi
Les også
Snickerdoodle kan bli Raspberry Pis største konkurrent
Les også
Denne pakken gjør det enkelt å bygge hjemmelagde Windows 10-dingser
annonse