Tek.no

Nyhet

Bekreftet: VR-utsettes til 2016

HTC lovet oss sin Vive i år, men nå er det utsatt enda litt til.

Tek.no

Vi har ventet lenge og lengre enn langt på virtuell virkelighet etter at Kickstarter-kampanjen til Oculus Rift ga verden mersmak for snart tre år siden. Etter hvert har flere aktører kommet til, og en stund trodde vi HTCs Vive ville bli den første VR-brillen vi kunne kjøpe i butikkene.

Nå forteller HTC imidlertid at deres Vive (atter en gang) er utsatt. Dermed blir heller ikke 2015 året da VR-briller ble tilgjengelig for hvermansen.

Kommer i april

På en annen side er det ikke snakk om en veldig lang utsettelse, lover HTC. Selskapet ser for seg at butikkhyllene allerede i april vil fylles opp av Vive-brillene. Altså om fem måneder.

Slik ser HTC Vive altså ut. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Vive er et samarbeid mellom HTC og Valve. Med Valve-samarbeidet kan HTC love en serie med spill som vil støttes, dog, akkurat hvilke det er snakk om vet vi ikke.

Vi slo av en prat med Vives utviklingsleder:
– Vi ønsket å gå inn på aller høyeste nivå »

Sporer deg i rommet

Vive har haugevis av sensorer som plukker opp laserlyset fra de to basestasjonene som registrerer brukerens bevegelser. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Vive får en skjerm på 1200 x 1080 piksler på hver øye, og det beste er kanskje oppdateringsfrekvensen, som er på gode 90 bilder i sekundet.

Brillene har ellers innebygget gyroskop og akselerometer, og byr også på et laserbasert posisjonseringssystem som skal kunne spore hodebevegelsene med en følsomhet på én tiendedels grad.

Prototypen som er blitt vist frem underveis benyttet seg også av laser-basestasjoner som brukes til å spore brukerens bevegelse rundt i rommet, samt en håndkontroll.

Kamp om å være først

Etter planen skal HTC avholde en egen utviklerkonferanse 17. desember. Sjansene er store for at vi får flere detaljer rundt selve lanseringen da. Konkurrenten Oculus har tidligere fortalt at deres Rift-briller skal entre markedet første kvartal 2016, så blir det spennende da, hvem som får æren av å starte VR-revolusjonen.

Vi har prøvekjørt Vive:
Vår testkanin ble helt oppslukt av opplevelsen »

(Kilde: The Verge)

annonse

Les også