Tek.no

Nyhet

Gir bort skrekkfilm via BitTorrent

18 Mar 2011 13:24

Den australske skrekkfilmen The Tunnel har verdenspremiere om et par måneder og filmskaperne har fått distributør Paramount Pictures med på en oppsiktsvekkende avtale – filmen skal nemlig slippes gratis på nett via BitTorrent.

Filmen blir også sluppet på DVD samtidig, med to timer langt bonusmateriale som blant annet inneholder alternativ slutt og en bakomfilm. Ved å slippe The Tunnel gratis på nett håper både filmskapere og distributør på å få ekstra mye blest som eventuelt vil lede til sterkere salgstall for DVD-utgivelsen.

Ny forretningsmodell?

Filmbransjen har tradisjonelt sett vært skeptiske til og sterke motstandere av BitTorrent og distribusjon over nett. The Tunnels produsent og klipper Enzo Tedeschi hevder imidlertid at de ikke støtter eller oppfordrer til piratvirksomhet med denne strategien, men heller vil forsøke å få til en ny type forretningsmodell som drar nytte av populære peer-to-peer-tjenester.

The Tunnel handler om et filmteam som reiser ned i tunnelene som befinner seg under Sydney i Australia. Tunnelene ble egentlig bygd for togbaner, men ble senere forlatt. Skrekkfilmen ser ut til å føye seg inn i selskap med filmer som spanske [Rec] fra 2007.

Se en teasertrailer til filmen her:

Hva tror du? Er dette fremtidens måte å reklamere for filmer på, eller vil det rett og slett føre til tapte inntekter? Diskuter gjerne i kommentarfeltet under!

(Kilder: eHomeUpgrade, TorrentFreak)

Les også
Skal sende 3D-film rett til TV-en din
Les også
Facebook får filmtjeneste
Les også
- 24 prosent av internettrafikken er ulovlig
annonse

Les også