Tek.no

Nyhet

Chess er oppgitt over Telepriser

Vegard Haugen
24 Nov 2010 10:32

Telepriser er en tjeneste som ble lansert av Post- og teletilsynet med den hensikt å illustrere prisforskjellene mellom de ulike mobilabonnementene i Norge.

Det siste halvannet året har det dukket opp en rekke avanserte abonnementskonsepter, blant annet pakkeprisabonnementer der du får en fast mengde ringeminutter, SMS og evt. data til en fast månedspris.

I mars i år kom også det spesielle abonnementet Chess OnFlex, som lar deg skreddersy ditt eget pakkeprisabonnement. Det betyr at du har godt over 300 forskjellige kombinasjoner å velge mellom hvis du tegner dette abonnementet.

Priskalkulatoren Telepriser tar kun høyde 3-5 av kombinasjonene, ifølge administrerende direktør Rolf Barmen i Chess. Han har i flere måneder forsøkt å få Post- og teletilsynet til å inkludere alle kombinasjonene av OnFlex i tjenesten, uten hell.

- Vi er oppbrakt over at statens eget forvaltningsorgan ikke henger mer med i svingene, sier Barmen til Dine Penger.

Chess hevder at dette er konkurransehemmende for dem, fordi brukerne av tjenesten ikke nødvendigvis vil få frem de billigste kombinasjonene av OnFlex i oversikten.

Se også: Advarer mot å stole på Telepriser

- Må være oversiktlig
Post- og teletilsynet parerer med å si at det er uaktuelt å legge inn inntil 400 kombinasjoner for ett Chess-abonnement, fordi dette blir uoversiktlig.

- Det langsiktige målet med Telepriser er at det skal være et unødvendig tilbud. Men i dag er fortsatt behovet der, og det forbrukerne etterlyser er enkelhet i oversikten, sier informasjonsdirektør Elisabeth Aarsæther i Post- og teletilsynet til Dine Penger.

Chess påpeker at priskalkulatoren Ringepriser har klart å legge inn alle kombinasjonene til OnFlex. Her vises kun den kombinasjonen som er billigst i forhold til ringemønsteret i oversikten.

- Jeg vet ikke hvilken plattform eller beregning denne kalkulatoren benytter seg av, og kan dermed ikke si noe om deres løsning. Men selvsagt skulle vi gjerne ha vært i forkant når det gjelder de beste løsningene for presentasjon av mobilprissammenligning for forbrukerne, avslutter Aarsæther.

Ringepriser tar også hensyn til blant annet datapakker og SMS-pakker, dersom dette kan kutte månedsutgiftene for den som legger inn sitt forbruk i priskalkulatoren.

Abonnementet Chess OnFlex er for øyeblikket blant de tre billigste abonnementene i kategoriene Mye og Veldig Mye i Ringepriser.

Ringemønstre kan variere enormt fra person til person, og derfor er det lurest å legge inn egne tall på ringeminutter, SMS, og datatrafikk.

Les også: Chess OnFlex vant prisen for Årets operatørtjeneste

Les også
Her er Norges billigste operatører
Les også
Hvor kjapt svarer din operatør?
Les også
- Fjern oppstartsavgiften
Les også
Full forvirring rundt Telepriser
annonse

Les også