Til hovedinnhold

Dette blir nytt i Facebook

Facebook har en posisjon som verdens mest populære nettsamfunn, og for å sikre den plassen er de naturligvis nødt til stadig å utvikle og forbedre seg. Derfor annonserte de også flere kommende egenskaper for nettjenesten i går. Av de viktigste nyhetene at du enkelt skal kunne ta ut dine egne data, gruppere venner og ha bedre kontroll på hva av dine personlige opplysninger som brukes av forskjellige apps og tredjeparts tjenester.

Hente ut data
Facebook vil få en nedlastingsfunksjon som skal gjøre det til grei skuring å hente ut og ta med seg sine egne data - hele sulamitten skal du nå kunne få pent pakket inn i en zip-fil.

Noen av oss bruker jo nokså mye tid på Facebook. Ikke bare med å slenge ut en eller annen statusmelding, men å oppdatere informasjon om oss selv, laste opp bilder, holde på med arrangementer og så videre. Tidligere har det ikke vært noen god og enkel måte å hente ut all denne informasjonen på, med mindre vi da regner med litt tvilsomme tredjepartsapplikasjoner. Men nå har altså Facebook tatt tak i dette selv.

Nye gruppefunksjoner

Hvis du leste vår artikkel om 10 Facebook-tips du bør kunne vet du godt at det er mulig å lage vennelister, slik at du for eksempel kan skille mellom jobbkontakter og familie når du sender ut en melding. Problemet er visstnok at nesten ingen orker å lage slike lister.
Derfor gjøres det nå litt om på bruken av grupper, som skal bli enklere å bruke og administrere. Facebook-utviklerne ser for seg at forskjellige venne- og familiegrupper vil bli mer vanlig, og at dette vil gjøre det lettere å skille på hvem av dine "venner" du deler ting med og bruker tid på. Venner på Facebook er jo som kjent ikke som andre venner.
Hvis du er en av dem som allerede har og bruker vennelister, kan vi berolige deg med at disse vil bestå.

App dashboard

Bak den noe vage betegnelsen "App dashboard" ligger en bedre oversikt over hvor din personlige informasjon går. Med App dashboard vil du kunne se hvilke apps du bruker og hvilke eventuelle nettsteder eller applikasjoner du har koblet mot Facebook (gjennom Facebook Connect). Du vil også kunne se hva slags informasjon fra deg disse bruker, og skal være i stand til å forandre på rettighetene de har for tilgang til dine data.
Disse nye funksjonene vil etter alt å dømme klargjøres og rulles ut for brukerne i løpet av de nærmeste dagene.
Kilde: Ars Technica

Les også
Facebook slår alle
Les også
Slik blir du populær på Facebook
Les også
10 Facebook-tips du bør kunne
Les også
Facebook-tabben du ikke må gjøre
Les også
Private Facebook-samtaler lekket
Mer om
annonse