Til hovedinnhold

OLED vil nå enorme verdier

Ifølge en ny rapport levert av markedsanalytikerne i amerikanske Markets and Markets, er OLED-markedet forventet å ha en verdi på 3051 millioner dollar – eller omtrent 17,7 milliarder kroner innen 2015. Årlig vekstrate er ventet å komme på 27,8% fra 2010 til 2015.

Populært med samarbeid

OLED-markedet er fortsatt i en tidlig utviklingsfase, og er for tiden fokusert på forskning for å kommersialisere produkter med OLED-teknologi, slik at du og jeg skal få råd til å kjøpe TV-er med denne teknologien.

Samarbeid og felles foretak er, ifølge rapporten, den mest populære vekststrategien blant produsentene, og står for 61,2% av alle strategiske utviklinger i OLED-produksjonen. Oppkjøp har også spilt en betydelig rolle i OLED-markedets konkurransedyktige sfære.

Sørøst-Asia størst

OLED-materialer og -paneler er hovedsaklig produsert i Asias stillehavsregion, ettersom tilgjengelighet av billigere arbeidskraft, råvarer, og produksjonsteknologier er større i denne regionen.

Sørøst-Asia står derfor bak hele 90,1% av den globale OLED-produksjonen, fulgt av Europa med 6,2%, mens Nord- og Latin-Amerika innehar en andel på 3,8%. Sørøst-Asia har også det største sluttbrukermarkedet, med et konsum på 65,2% av all produsert OLED-teknologi, etterfulgt av Europa på 21,5% og Nord-Amerika med 13,3%.

En stadig økende og kostnadseffektiv produksjon av enheter med OLED-skjerm vil etter hvert gi oss større tilgang til bedre produkter for en billig penge. OLED skal ha et mindre strømforbruk, men likevel et mye bedre bilde med tanke på responstid, lysstyrke, fargegjengivelse og kontraster enn det vi har blitt vant til med LCD og plasma.

Vil OLED bli den neste generasjonen med TV-teknologi for de tusen hjem? Hva tror du?

(Kilder: Markets and Markets, OLED-Display)

annonse