Til hovedinnhold

Hva med innebygd hjemmekino i hagen?

Er du uredd for alligatorer og har behagelig temperatur hele året? Dette er ikke akkurat en nyhet, men er likevel interessant og fascinerende.

Et hjem i Florida har nemlig bygd et komplett hjemmekinosystem inn i hagen sin – der hvor de fleste komponenter og enheter er skjult under bakken eller av hagepynt.

Det utendørse hjemmekinosystemet består av en 120 tommer stor skjerm, en projektor, samt 7 høyttalere og 2 subwoofere fra James Loudspeaker.

1 meter under bakken

Floridas kallenavn er tross alt Solskinnsstaten og har sjelden temperaturer under 18 varmegrader, noe som muliggjør et prosjekt som dette uten fare for kuldeskader eller liknende i bakken.

AV-utstyret er plassert nesten 1 meter under bakkenivå på ulike steder og er installert av Automated Life som har sin base i Florida-byen Boca Raton.

Teknikere gravde hulrom som de deretter fylte med sement, la opp kabler og dreneringsrør, og et hydraulikksystem for senking og heving av enhetene.

Touchpanel styrer alt

Høyttalerne er dekket av marmor, mens skjermen er plassert inne i et spesiallagd, værbestandig kabinett av fiberglass.

Alt av utstyr dukker opp og starter ved hjelp av et tastetrykk på et portabelt touchpanel – hvor man også kan velge om man vil se Blu-ray, betal-TV eller streame filmer via en mediaserver.

Blir det for varmt ute, kan man også velge å slå på vifter som er installert sammen med de bakre høyttalerne, som vil blåse en behagelig bris på seteplassene foran.

(Kilde: Electronic House)

Mer om
annonse