Tek.no

Nyhet

Se alle de oppfinnsomme og lekre bærbare som kommer

2015 blir blant annet året da den lette 13-tommeren får stasjonær grafikk og du må revurdere nettbrettkjøpet.

Shutterstock/ Shutter_M

MSI GS30 Shadow

Selv om vi allerede har samlet de beste bærbare julegavetipsene våre er det vel neppe noen overraskelse at nyhetene står på rekke og rad, både for det som er igjen av året, og for lansering rett over nyttår. Vi har tatt en sniktitt i produsentenes kalendere og samlet det knippet spennende bærbare PC-er som vi tror kan live opp markedet i tiden som kommer.

Alle nyhetene under ett finner vi selvsagt kraftigere komponenter og bedre skjermer, men spennende er det også at produsentene virker å bli stadig mer kreative når produktene deres skal utformes. Spesielt tydelig blir dette av første produkt ut, selv om de neste sidene også byr på mang en spenstig nyhet...

Bla deg videre til flere nyheter enten i sidemenyen eller i bunnen av artikkelen!

MSI GS30 Shadow – Lanseres 1. kvartal 2015

Bærbar eller stasjonær til spilling? Spørsmålet er en gjenganger på Tek.nos forum, og heller ikke vi i redaksjonen kan vel komme med et godt svar på hva som passer best for akkurat deg og dine behov. MSI har likevel lagt seg i selen og gitt problemstillingen et forsøk med sin kommende og ganske så utradisjonelle bærbare PC.

GS30 Shadow, som sannsynligvis ankommer i februar, kan kanskje aller best beskrives som en pakkeløsning. Du får en liten og lett 13-tommer bærbar, men det er ikke før du kobler den sammen med det større eksterne kabinettet – som er fylt til randen med datakraft – at den virkelige magien skjer. Her holder skjermkortet – eller skjermkortene – som du velger å sette inn hus, og gir spillene dine den behandlingen de fortjener.

Er du på jakt etter en ultrabærbar PC til studier eller moro?
Her er våre anbefalinger »

Om du er redd for at 13-tommeren, med IPS-panel og 2560 x 1440 piksler blir for liten til å spille på kan vi berolige med at du selvsagt kan koble til en større skjerm også. Hva denne spenstige kombinasjonen vil koste er ikke helt klart ennå, men hva du velger å fylle det eksterne kabinettet med vil jo selvsagt være med på å påvirke prisen.

En rykende fersk testenhet er på vei til oss i dette øyeblikk, og vi er selvsagt spente på hvor god ytelse vi kan få når vi parrer skrivebordskomponenter som Nvidias kraftige GeForce GTX 980 med en mobil Intel Core i7-prosessor. Om du lurer på det samme anbefaler vi deg å holde øye med Tek.no-forsiden de kommende ukene.