Tek.no

Nyhet

Filmselskapenes store skrekk har fått Chromecast-støtte

Det blir stadig enklere å være pirat.

Popcorn Time
14 Juli 2014 15:32

I vinter kunne vi for første gang lese om Popcorn Time – en applikasjon som lot deg strømme piratkopierte filmer direkte med hjelp av BitTorrent-teknologien. Nå kunne nesten hvem som helst se piratkopierte filmer, så det ble kalt for «filmselskapenes store skrekk».

Tjenesten ble stengt ned en knapp uke senere.

Men Popcorn Time nektet å dø. Med prosjektet bygd på åpen kildekode tok det ikke lang tid før noen flere å bygge videre på hva de originale utviklerne hadde fått i stand, og i dag lever derfor Popcorn Time videre i noen forskjellige versjoner. Den kanskje mest kjente har da også fått på plass langt mer enn en skarve Windows-app – du får den også til Apples OS X og naturligvis Linux.

I mai måned kom den faktisk til Android også. Google fjernet riktignok straks appen fra Google Play, men den kan fremdeles lastes ned og installeres direkte fra programmets hjemmesider.

Chromecast-støtte

Chromecast får stadig flere bruksområder.Foto: Google

For filmbransjen er piratkopiering og fildeling en stein i skoen fra før, men med Popcorn Time er det nå i ferd med å kunne bli langt verre. For mens det krever litt kunnskap og utstyr for å kunne laste ned filmer via BitTorrent og se dem på TV-en hjemme, er det en ganske smal sak å bruke Popcorn Time – som nå også har støtte for Chromecast i de siste alfa- og betautgavene.

Med Googles rimelige strømmepinne trenger du altså ikke engang en datamaskin – nå holder det med en mobiltelefon eller et nettbrett med Android for å kunne se de siste filmene på storskjermen i stua.

Android-appen skal etter hvert dessuten få innebygd gratis VPN, noe som vil gjøre det vanskeligere for filmselskapene og kompani å spore brukerne.

Det ser altså ut til at filmbransjen sliter med å bli kvitt denne skrekken.

Gøy med populære Chromecast:
5 smarte triks som gjør Google Chromecast bedre (Ekstra) >>>

Kilde: The Next Web

Les også
Fortsatt eksplosiv vekst for «Netflix for pirater»
Les også
Den mest populære utgaven av «Netflix for pirater» ble stengt
Les også
Kjent artist bruker BitTorrent til å selge sitt nye album
Les også
Nå har «Netflix for pirater» flere millioner brukere
Les også
iCloud-svakhet kan være skyld i nakenbilde-lekkasjen
Les også
Slik får du mer glede av Google Chromecast
Les også
Selv filmskaperne piratkopierer
Les også
«Filmselskapenes skrekk» ble stengt ned
Les også
Kan være filmselskapenes store skrekk
annonse

Les også