Tek.no

Nyhet

Nå kan du kjøpe Norges første 4K OLED-TV ...

... Men da svir du hull i lommeboka.

LG/montasje Teknofil.no
1 Juli 2015 16:00

LG blir først ut med å selge OLED-TV-er som også har 4K-oppløsning her til lands, nå som deres nye 55- og 65-tommer store toppmodeller ankommer butikkene denne måneden. Den sørkoreanske produsenten har også avslørt at prisen på de nye OLED-TV-ene blir nokså høy ...

Den store forskjellen mellom OLED-teknologi og dagens LCD- eller LED, er først og fremst sortnivået. Det skal visst være ekstremt bra, skriver vår søsterside Tek.no, som for noen uker siden fikk kikke på LG-modellene som nå kommer i salg. I tillegg skal lysstyrke, kontrast og fargegjengivelse være av ypperste klasse, og skjermen skal heller ikke være spesielt utsatt for gjenskinn.

En av ulempene som tidligere har blitt nevnt i forbindelse med OLED-skjermer, er at det kan være en viss fare for innbrenning. Plasma-skjermer, som nå er avleggs, hadde det samme problemet. Hvorvidt dette er noe å bekymre seg for med disse LG-TV-ene er vi imidlertid ikke sikre på.

Kvalitet koster ...

Prisene på 4K-TV-er falt betydelig i fjor, så i dag får du til og med kjøpt noen av de beste TV-ene i butikken for rundt 10-15 000 kroner. For den 65-tommer store 4K OLED-TV-en til LG må du til sammenligning ut med hele 65 999 kroner, varsler produsenten i en pressemelding. 55-tommeren får en veiledende pris på 43 999 kroner.

Typenummeret på disse TV-ene er EG960V, og dette er en buet modell. I oktober kommer imidlertid EF950V, som er en flat modell med tilsvarende egenskaper – og samme prisnivå. Dette er toppmodellene til LG.

I tillegg vil de lansere to litt rimeligere OLED-TV-er til høsten. Med LG 55EG920V til 36 999 får du fortsatt 4K-oppløsning. Den rimeligste OLED-TV-en, kalt LG EG910V, har derimot bare Full-HD-oppløsning (1080p).

Sør-Korea FTW:
Samsung og LG dominerer TV-markedet »

(Kilder: pressemelding, Tek.no)

annonse