Til hovedinnhold
NyhetSamsung Gear VR Innovator Edition

Velkommen til en ny verden

Brillen som skal gi deg tilgang til Oculus' og Samsungs virtuelle verden er klar for salg.

Espen Irwing Swang, Tek.no

De første VR-brillene fra Samsung og Oculus var tilpasset Galaxy Note 4, og kom aldri til Norge. Nå er brillen forbedret, og tilpasset Samsungs Galaxy S6 og S6 Edge. Det gjør den anvendelig for langt flere. Og så hjelper det selvsagt at det er åpnet for salg i Norge.

Vet du ikke hva en VR-brille er, så er det en brille du tar på deg for å bli plassert i en virtuell verden. I praksis blir det som å ha en skjerm som omslutter deg helt. Vil du se hva du har bak deg, så er det bare å snu på hodet. Du kan også kikke opp eller ned. Bildet du ser på kan være i 2D eller 3D. Det spiller egentlig ikke så stor rolle. Selv med 2D gir VR-brillene en imponerende opplevelse.

Brillen kan du bruke i spill, eller du kan se film i den.

Kan bare kjøpes på nett

Nå er brillen klar for salg i Norge, og det betyr at du også vil få innhold til den gjennom den vanlige Google Play-butikken. Prisen for brillen er ca 2000 kroner. Det spesielle er at du bare får kjøpt den på nett. Årsaken er at Oculus, som Samsung har samarbeidet med, ikke vil tillate at den selges i butikk. De vil heller ikke tillate at brillen kjøpes av noen som er under 13 år.

Grunnen til restriksjonene skal være at Oculus vil informere om faren for helseplager forbundet med bruk av brillen. Noen skal visst nok bli både svimle og kvalme av å tre inn i en virtuell verden. Men for de aller fleste av oss er det bare gøy.

Innhold på vei, også norskprodusert

Hva som er tilgjengelig av innhold får vi komme tilbake til. I første omgang vil vi bare pakke opp og se hva som befinner seg i salgspakken. Så kommer vi tilbake til en mer omfattende test ganske snart:

annonse