Til hovedinnhold

Kinesiske hackere har tatt kontroll på en Tesla

Avdekket svakheter som lot dem kontrollere deler av bilen i fart.

Varg Aamo, Hardware.no

I dag er det ikke uvanlig å putte alle slags typer enheter på nett, og det er en trend som fører med seg minst én skikkelig stor utfordring: Sårbarhet for hackere. Dette har bilprodusenten Tesla nå fått erfare, da en kinesisk gruppe profesjonelle hackere har klart å avdekke sårbarheter i luksusbilen Tesla Model S.

Ved hjelp av disse sårbarhetene kan både dørlåser, horn, frontlykter og takluke på de elektriske bilene fjernstyres – og det attpåtil mens de er i fart. Det er Bloomberg som melder om denne oppdagelsen, som ble gjort på sikkerhetskonferansen SyScan 360.

– Støtter ideen om å finne svakheter

Hackerne som fant svakheten jobber som sikkerhetseksperter i det Beijing-baserte selskapet Qihoo 360. Som deltakere på SyScan 360 var de med i en konkurranse om å klare å hacke den elektriske bilen, med 10 000 dollar som førstepremie. Nå kan det se ut som premien vil bli innkassert – men det ser ikke ut til å bekymre Tesla noe særlig.

– Selv om Tesla ikke har noen tilknytning til denne konferansen, og ikke er sponsor for konkurransen, støtter vi ideen om å skape et miljø hvor ansvarlige sikkerhetsforskere kan hjelpe til med å identifisere potensielle svakheter, skriver selskapet i en e-post, melder Bloomberg.

Bilprodusenten sier videre at de håper hackere som finner slike sårbarheter vil handle ansvarlig og i god tro; og å melde fra om det de eventuelt finner. De vil også umiddelbart gå i gang med å tette sikkerhetshullet.

Tesla har tidligere fått advarsler om at bilene deres er for enkle å hacke:
Kun et enkelt passord hindrer inntrengere å komme inn i systemet »

(Kilde: Bloomberg)

annonse