Nyhet

LG jobber med uknuselig OLED

Satser videre på bøyelige og fleksible skjermer.

Det triste synet av knuste skjermer på mobiltelefoner eller andre apparater kan bli en saga blott hvis LG får det som de vil. Det sør-koreanske selskapet jobber på nåværende tidspunkt med en fleksibel OLED-skjerm som de hevder er uknuselig.

LG Display har ifølge en rapport fra OLEDNet offisielt kunngjort at de begynner å investere i samlebåndsproduksjon av denne typen brukervennlige displayer.

For klønene

De nye fleksible OLED-skjermene inneholder underlag av plast, og LG forteller at de er designet til bruk i dagens smarttelefoner. Det vil med andre ord ikke være snakk om en fullverdig bøyelig telefon eller e-papirleser.

Hensikten er følgelig å beskytte skjermen på smarttelfonen når du eventuelt mister den i bakken. Det er heller ikke utenkelig at teknologien også kan settes inn i større former for displayer, som TV-er, i fremtiden – slik at de også blir mer robuste.

LGs 3,5-generasjons fabrikk skal angivelig være klar til å starte produksjonen av de uknuselige skjermene ved slutten av dette året. Dermed er det mest sannsynlig at vi begynner å se reklamer for telefoner og andre enheter med «uknuselige skjermer» fra midten av 2013.

Les også om Nokia-mobilen du kan bøye og vri på.

(Kilde: OLEDNet)

Les også
YotaPhone har skjerm foran og bak
Les også
Slik ser din neste smartmobil ut
Les også
Denne skjermen har ekstrem oppløsning
Les også
Neste år kan du bøye mobilskjermen
Les også
Her er mobilen du skal bøye og vri på
annonse