Til hovedinnhold

Samsung lanserer ny Galaxy-toppmodell

Samsung har nå lansert Galaxy S, som er den nye toppmodellen i Galaxy-serien. Telefonen har en fire tommers Super-AMOLED-skjerm og kommer med Android 2.1 som operativsystem.

Super-AMOLED-teknologien gjør at skjermen er lyssterk med god kontrast samtidig som den har et lavt strømforbruk. Denne skjermen skal gjøre det mulig å se filmer og TV-programmer eller lese e-bøker i fullt dagslys, og har en oppløsning på 800 x 480 piksler.

Samsung skryter også av at de bruker teknologien Mobile Digital Natural Image Engine (mDNIE) for å levere god bildekvalitet. Teknologien gjør at signalene i videoer analyseres og deretter forbedres før det vises på skjermen, og du finner en mer avansert versjon av denne teknologien i TV-er fra Samsung.

At telefonen bruker operativsystemet Android 2.1 gjør at du får tilgang til Android Market med mulighet for å laste ned et vell av programmer, og Google Maps med Street View og 3D-visning er forhåndsinstallert. Samsung har lagt til det nye brukergrensesnittet Touch Wiz 3.0 på toppen.

Les også test av Android 2.1-telefonen Google Nexus One

Videospilleren svelger både MPEG4, H.264, H.263, Div-X og Xvid "med flere", ifølge pressemeldingen.

Prosessoren er av typen Snapdragon med 1 GHz klokkehastighet. Under panseret finner du også HSPA (super-3G) med inntil 7,2 Mbps nedlastingshastighet, i tillegg til Wi-Fi for tilkobling til trådløse nettverk og Bluetooth 3.0 som gjør at du kan overføre filer trådløst i høy hastighet.

Minnekapasiteten i Galaxy S er på 8 GB, og telefonen støtter Micro-SD-kort på inntil 32 GB. Kameraet kan fange opp video i HD-kvalitet - nærmere bestemt 720p i 30 bilder i sekundet. Stillbilder kan tas i fem megapikslers oppløsning, og et videokonferansekamera med støtte for 640 x 480 pikslers oppløsning er montert på fremsiden.

Prisen på den nye toppmodellen i Galaxy-serien havner på 5400 kroner, og blir tilgjengelig på det norske markedet i løpet av sommeren.

(Kilde: pressemelding)

annonse